torsdag, februari 28, 2019

Tung dag på jobbet

Idag var det sista dagen på jobbet för många kollegor, både de som lämnar mer eller mindre frivilligt, men även de som går ofrivilligt. Det har varit flera avtackningar den senaste tiden, och fler blir det. Det är tungt att säga "hej då" till de som slutar på frivillig basis, eftersom en person lämnar ens dagliga sfär och i de flesta fall ses man knappt någon mer gång, men att säga "hej då" till dem som blivit tvingade att gå, det är tyngre.

tisdag, februari 26, 2019

Snart är februari till ända

Hade ju kommit igång med skrivandet så bra när vi åkte iväg på skidsemester på sportlovet, och vips så halkar jag efter och skrivandet kommer av sig. Varför blir det alltid så?

torsdag, februari 07, 2019

6:e februari

Snösvängen fortsätter lysa med sin frånvaro. Om jag tolkar fb rätt så är vi inte ensamma om att tycka att snöröjningen fungerar sådär... Vet dock inte vad som är värst: oplogat eller dåligt utförd plogning... Önskar att den person som skötte snöröjningen kring 2005-2010 kom tillbaks. Han kom körandes i en gigantisk frontlastare (så stor att man funderade på om det skulle finnas några brevlådor kvar när skottningen var klar). Han körde högervarv längs gatan, manövrerade detta stora fordon med sådan skicklighet att när han var klar efter bara några minuter så var hela gatan skottad, inklusive vändplanen. Snövallarna låg där de inte var i vägen och ingen, INGEN, hade någon vall framför sin garageinfart, brevlåda eller soptunna! Där kan vi prata yrkesskicklighet på hög nivå!

Annars har väl dagen varit helt ok. Fick inte gjort allt det jag hade planerat på jobbet, för det dök upp en massa annat, men å andra sidan fick jag så positiv respons från en kollega, som jag gjort ett jobb för, så det räcker för en lång tid framöver! 😍

Kvällen var ganska effektiv och fick gjort det jag hade planerat plus lite till.

Hjälpte A med en lab-rapport som ska lämnas in snart, och han kämpade på riktigt bra utan tjafs! Så kul när det funkar!

tisdag, februari 05, 2019

5:e februari

Det har rasat snö från taket under hela dagen, samt droppad ofantliga mängder tö-vatten. Det är ingen bra kombination med mycket snö och sedan tö. Dessutom ska det frysa på igen, suck. Jobbade hemifrån på grund av detta samt att H skulle till Munkedal och behövde bilen med dubbdäck.

Hade turen att få se Stjärtmesar i trädgården, det var en ny bekantskap för mig.

A: Simträning.
S: Simträning

Lyssnat på: Radio Paradise, P4 Kvällspasset, Toto.

Tittat på: Bachelor Australia

Läst: nästan hela kapitel 2 i "Problemskapande beteende vid utvecklingsmässigt funktionshinder" av Bo Hejlskov Elvén.
Ett av morgonens snöras.
Stjärtmes, Sångfågel, Natur, Bird
Stjärtmes

måndag, februari 04, 2019

4:e februari

Ägnade lunchen åt att köpa nya skor då mina vinterkängor i princip gett upp (plastbiten i hälen på ena skon har spruckit, så ibland skär den in i hälen). Hoppades de skulle hålla säsongen ut, men inte då. Fick tag på två par, ett par lätt-fodrade jodhpurs i syntet skinn, och ett par lite mer fodrade kängor i skinn. Tyvärr står de kvar på jobbet... Passade på att köpa gott lunchkaffe (stor cappuccino) hos Fagoralli när jag ändå var ute.

Plötsligt händer det: S ringde och talade om att han tänkte skotta garageuppfarten! Och visst syntes det att han gjort ett bra jobb, även om det kommit mer snö efter hans insats. (Borde kanske köpt en lott...).

Lägger mycket tid på att påminna, hjälpa och stötta killarna med sina läxor, det känns som om de inte är självgående över huvud taget (förutom några enstaka tillfällen då läxan görs helt frivilligt!).

Är inte helt nöjd med hur vissa saker sköts på jobbet, det går emot mina värderingar, och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det...

S: Slagverksensamble.

Väderprognosen i morse sa regn/snöblandat regn/blötsnö,
så det är väl den som är på väg in...

söndag, februari 03, 2019

1-3 Februari

Melodifestivalen, kändes som en gammal bekant eller repris, som om jag hörta alla låtarna förut. Annars har det varit en lugn helg med lite handling. Känner mig trött och energilös.

Råkade riva ner en tallrik som tog med sig en Bodum-glasmugg i fallet = glas-splitter överallt, och trots både dammsugning och sopning hittar jag fortfarande glasbitar, suck.

S: hade friluftsdag med långskidåkning på fredagen. Senare hade han sin slagverkslektion, men råkade gå på fel buss när han skulle hem, men det ordnade sig utan problem. I lördags hade han innebandyträning och idag simträning med på eftermiddagen träffades HN (kompisgänget).

A: Simträning idag, annars inget särskilt.

Tittat på: Sveriges Mästerkock, På spåret, Svenska nyheter, Melodifestivalen, Så ska det låta.

Lyssnat på: Melodikrysset, P4.