onsdag, november 18, 2015

Säsongs-smaker

För en vecka sedan lärde jag mig att skumtomtar kommer i ny smak varje säsong, i år är det clementin som gäller.

Skumtomte anno 2015 - Clementin
Att Blossa kommer med en ny glögg-smak varje säsong är numer vedertaget, i år är det visst Earl Grey.
Blossa Glögg anno 2015 - Earl Grey
Och glögg med chokladsmak är inte direkt någon nyhet, men idag såg jag för första gången choklad med glögg-smak.

"Mörk" choklad (65%) med Glöggkryddor
Chokladfreak som jag är (även om jag tycker att 65% är i ljusaste laget) kunde jag inte låta bli att köpa en och testa. Den var väl helt ok, lite ovant med kryddningen, jag har inte riktigt anammat choklad och chilli, men det var lite åt det hållet fast utan hettan.

När jag skulle åka hem från jobbet och öppnade lådan där plånbok och nycklar ligger, och där jag även förvarar min choklad, slog det upp en doft av glögg ur lådan. Har aldrig varit med om att smaksatt choklad doftar så mycket, så det är kanske ett enkelt sätt att få julstämning hemma, köp glögg-choklad och lägg ut lite där och var, och vips luktar det jul, eller nå ja, i alla fall advent, i hela huset!

tisdag, november 17, 2015

Gråbergssång

Tiden går, den ena dagen är den andra lik. Försöker få upp mig själv och familjen så gott det går, tur att H är något mer morgonpigg än resten av oss. Jobb, skola, sedan hem. Kvällarna ägnas åt diverse aktiviteter och läxor.
Helgerna är ganska lika vardagarna förutom att vi inte åker till jobb/skola och med tillägget att vi ska försöka hinna med städning, handling och lite annat också.
Och så rullar veckorna på. Känns inte som det finns så mycket intressant att skriva om.

fredag, november 06, 2015

Mitt i natten...

... sitter jag framför datorn med en kopp te, mackorna ligger redan i magen. Försöker varva ner efter kvällens ridlektion, det tar alltid så himla lång tid för mig.

Först skall ju hästarna tas om hand och få mat och vatten. Sedan skall jag ta mig hem, fixa till grejerna, stretcha och sedan ta en dusch. Lite prat med sambon skall väl också hinnas med. När det är klart tar jag min kvällsmat, och idag hann klockan bli en bra bit över midnatt innan det hände...

Inte så konstigt att jag har svårt att komma upp på morgnarna!

tisdag, november 03, 2015

Höstlov i Huvudstaden

Söndagen den 25 oktober packade vi bilen och drog till Norrköping. Vägen dit använde vi till att lyssna på Harry Potter och halvblodsprinsen. På hotellet där vi bodde fanns en pool, så killarna tog ett kvällsdopp.

På måndagen drog vi vidare mot Stockholm där vi tänkte tillbringa delar av höstlovet. Åkte till boendet (STF Gärdet Hotell & vandrarhem) och ställde bilen samt köpte Stockholmskortet till oss vuxna, gick sedan in till de centrala delarna av Stockholm och köpte Stockholmskort till barnen. Tog sedan spårvagnen till Djurgården och Skansen och Skansen akvariet där vi tillbringade eftermiddagen. Kvällen spenderades på boendet.

Solnedgång från Skansen.
Vaknade på tisdagsmorgonen av beskedet att min svågers pappa gått bort under natten. Gick upp, åt frukost och tog bussen in till Stadsholmen för att besöka Slottet: Representationsvåningarna, Museum Tre Kronor och Skattkammaren samt Livrustkammaren. Åt lunch på en Italiensk restaurang i Gamla Stan och sedan tog vi spårvagnen till Djurgården där vi besökta Vasa museet. Vi tog en guidad tur för barn som handlade om skelett, jätte intressant!

En modell av Vasa med det riktiga skeppet i bakgrunden.
Vasa i genomskärning.
Tillbaks till boendet för vidare transport till Kaknästornet för att se Stockholm by night!

Stockholm by night!
Onsdagen startade vi med en sightseeing-tur med båt runt Djurgården. Sedan tog vi T-banan till Globen för att ta en tur med SkyView upp på Globens tak och se Stockholm från ovan i dagsljus.

Stockholm från ovan i dagsljus.
På väg ner igen.
Åkte tillbaks in ill centrala delarna av Stockholm. Tog en snabb sväng förbi Armémuseet för att titta på Stridsvagn 103 som H mekade med när han gjorde lumpen på P4 i Skövde.

Stridsvagn 103
Gick förbi Kungliga Hovstallet när vi ändå var i krokarna och såg till vår förvåning att det var öppet, så vi gick in en sväng där också.

Manegen
Favorit, en av hov-hästarna.
Tillbringade resten av dagen och kvällen på Tekniska museet där det fanns otroligt mycket att se, bland annat tittade vi på en film om vulkaner på Cino4 som visar 4D-filmer (3D + rörliga säten, blåst och vattenstänk).

Torsdag checkade vi ut och tog bilen till min faster i Fruängen där vi umgicks och åt lite mat innan vi styrde kosan hemmåt igen. Även hemresa ägnades åt Harry Potter och halvblodsprinsen.

Trevligt och lärorikt höstlov tyckte hela familjen!