söndag, oktober 11, 2015

Vilken helg

Började helgen med att fira systeryster som fyllde förra fredagen. God mat och trevligt sällskap, kan man önska sig en bättre start på helgen? Knappast!

Upp tidigt på lördagen för att köra A och L till innebandymatchen som naturligtvis var på bortaplan, ca 30 min med bil hemifrån (gäsp). Förra gången (flera år sedan) jag såg dessa två lag mötas (även då på bortaplan) blev slutresultatet 1-19, idag blev det 0-18... L la ett gôr snyggt mål!

Medan jag var med -04:orna i en hall så var H i en annan hall där det spelades innebandymatch. Det var S och hans -06 lag som hade sin första seriematch. 5-5 slutade den matchen. Bra start tycker jag!

Hem igen, lite föda, sedan ut på lite shopping. Först försökte vi få teg på en övningsplatta (trummor) till S. Men inte hjälpte det att det var tredje gången gillt, fanns fortfarande inte inne, men nästa vecka, då skulle de komma en jätte laddning med varor. Vet inte om jag tror på det längre, har hört det några gånger nu...
Sen till en Ballingslöv butik. Vi har bestämt att (äntligen) sätta upp väggskåp i tvättstugan. Ursprungsplanen var att vi skulle montera väggskåp när pojkarna blev blöjfria, för vi använde bänkytan som skötbord och tyckte det blev lite trångt med överskåp...  Det var ett tag sedan skötbordet försvann... Nå ja, vi fick lite tips och idéer, så nu är det bara att bestämma sig för vilken storlek på skåp som ska sitta var.
Och naturligtvis avrundades shoppingturen i Bananaffären (Coop).

På kvällen var jag iväg på spelkväll. Det var ett tröt och delvis krassligt gäng så det blev en tidig kväll (relativt sett i alla fall).

Söndag ringde klockan lika tidigt igen. S skulle iväg på fotbollscup och jag skulle till stallet för att ta hand om systerysters häst medan hon och systerdottern var iväg och tävlade. Jag och en kollega, som är medryttare på en häst i ett granstall, hade bestämt träff för att rida ut en sväng skog och mark.
Vi hade en trevlig tur i skogen, det var mulet, men alldeles vindstilla, och skogen var helt gudomligt vacker. Vilken bra start på dagen. Det är något visst med att vistas med hästar och i stallmiljö. Och min jobb-mobil (TDC) funkar i stallet, min privata (Tele2) har ingen täckning över huvud taget, så det känns bra att åtminstone ha en telefon som funkar där.

A hade match idag igen, fast nu på hemma plan, och eftersom jag och H var upptagna på annat håll, såg L och hans familj till att A kom till matchen. Och idag var det A som la ett gôr snyggt mål (har sett det på film, tränarna envisas med att filma så många matcher de bara kan...). Vi föräldrar ser en trend... Matchen slutade 8-4.

Resten av dagen gick i tvättens tecken, hann tvätta undan fyra maskiner + en igår!

Och S klagade över halsont nu på kvällen, VAB i morgon?

Idag är det 5 år sedan min älskade vän C gick bort. Hon fattas mig! Det var även hennes födelsedag i onsdags. Ur den aspekten är den här tiden på året rätt tung...

onsdag, oktober 07, 2015

Byta lakan

Killarna har nog varit lite frusna på nätterna så vi beslöt att det var dags att byta sommartäckena till vinter dito. När vi ändå var igång så tyckte jag att vi lika gärna kunde bädda rent, så när jag såg H stå och fippla med i-stopps-täcket till A's säng, så sa jag "Byt lakan när du ändå håller på".

När jag senare frågade om han även bytt madrasskyddet, så sa han "Nej" och då undrade jag varför, jag menar, om man ändå byter lakan kan man väl byta allt. Då visade det sig att han bara bytt underlakanet, inget annat, varken örngott, täcke eller madrasskydd, allt var kvar.

Så nu undrar jag: under alla dessa år vi har varit tillsammans (>30) och jag har sagt att jag bytt lakan, har han då inte noterat att jag bäddat rent, utan trott att jag bara bytt underlakan???

tisdag, oktober 06, 2015

Hjärnaktivitet = 0

Idag har min hjärna fungerat mindre bra. Tycker synd om min kollega B som har fått lyssna till och försökt svara på alla mina korkade och hjärndöda frågor:
"Jag tycker inte "total" är ett bra namn på den stapeln, vad ska den heta istället? Vad tror du om "sum"?" (Angående ett excel-diagram)

Så där har det hållit på hela dagen...
Kanske läge att komma i säng i tid?

Fuck cancer

Här om veckan kom ett nytt matlarm - ris innehåller för mycket arsenik, vilket naturligtvis är cancerogent. Jag äter gärna både ris och riskakor.

Det kom även resultat från forskning som visar att låga människor har ökade risk att utveckla cancer. Jag är 180 cm.

Jag har extremt många leverfläckar, vilket ökar risken för hudcancer. Jag har även haft två monocytära(?) dysplastiska naevus, vilket innebär en ökad risk för malignt melanom om de inte tas bort.

Min pappa dog i sviterna av magsäckscancer, min mamma är friskförklarad från leukemi.

En halvsyster har opererat bort livmodern. Även jag har haft cellförändringar i livmoderhalsen, men de växte bort av sig självt. Har även en polyp i livmoderväggen, men den var ofarlig enligt gynekologen, men naturligtvis ska jag vara observant på oregelbunden blödning etc...

En kusin har en långsamt växande, o-opererbar hjärntumör, en annan har precis diagnosticerats med (ärftlig) tjocktarms-cancer och ska opereras när som helst.

Min vrång-fabror (tillika pappas kusin) fick både prostatacancer och leukemi, samtidigt.

Det är väl bara att inse faktum:
Det är inte en fråga om "om", utan "när" och i vilken form!

torsdag, oktober 01, 2015

Det där som kallas livet...

Vaknade flera gånger i natt av att det kliade i halsen. Och så lite hosta på det.
Trodde jag hade feber i morse när jag vaknade. Tog tempen, resultat: 36,4...

Ogillar skarpt att gå omkring och vara så här lite halv förkyld. Lite halsont, lite snuvig, rinnande ögon, matthetskänsla, men sällan feber och att det bryter ut. Vecka in och vecka ut.

Och så lite ångest-tankar på det...

Livet är väl för underbart, men som Olof Röhlander bruka skriva i sina veckobrev:

Var dag ovan jord är en bra dag!