måndag, februari 16, 2015

Vinn en ungdomsfantasy!

Eva Holmquist har just nu en tävling på sin blogg där man kan vinna ett signerat exemplar av hennes bok "Attentaten i Gallus". Mer information om tävlingen finns att läsa här!

onsdag, februari 04, 2015

Te

Jag är en gottegris, det ska jag inte sticka under stolen med. Jag har slutat med socker i kaffe och te, men tar gärna lite honung i tet under vinterhalvåret, men det jag såg på te-hyllan i affären i måndags när jag var och handlade var lite för magstarkt även för en gottegris som mig. Hittade två nya tesorter som jag med största sannolikhet inte kommer att testa. Börjar bli trött på att saker och ting ska korsbefruktas hela tiden, varför kan saker inte bara få vara det dom är, och varför måste allt vara sött?tisdag, februari 03, 2015

Gatan som snösvängen glömde

Jag brukar skämtsamt säga att vi bor på gatan som snösvängen glömde.

I fredags morse hade det som sagt kommit 20 cm snö. H skottade garageuppfarten. Det snöade en del under dagen, så det hade nog kommit ytterligare 5 cm som jag skottade när jag kom hem vid 16:30 tiden. Men gatan var fortfarande inte plogad (det är en av kommunens gator).

Vi har gjort vår del av uppdraget, 2 gånger dessutom, 
när kommer snösvängen och gör sin del?
Vid 19:30-tiden kommer det en traktor och "plogar" gatan. Skriver "plogar" för hen gör inget bra jobb.

För några år sedan hade vi en helt fantastisk snöröjare. Han kom in på gatan med ett jätte maskin, snöröjde gatan åt ena hållet, utan att det blev vallar vid garageuppfarterna, oavsett om vi hunnit skotta våra garageuppfarter eller ej, gjorde en snygg sväng runt vändplanen utanför våran garageuppfart, hela vändplanen skottad, fortfarande utan att det blev någon vall, fortsatte sedan gatan ner, fortfarande ingen vall i sikte.

Den som kör nu lägger en vall längs med hela gatan, tillika framför alla skottade garageuppfarter (alla har hunnit skotta eftersom det tar sådan tid innan de kommer), hen lyckas inte heller skotta vändplanen, utan det är en sträng/hög kvar i mitten, sen samma sak på väg tillbaks.

I lördags var H och ena grannen ute och skottade vändplanen för hand, för det blir inget bra med en snöhög kvar mitt på vändplanen om det töar lite och sedan fryser på igen, och i söndags var det grannpojken M 9 år som skottade bort den lilla mängden nysnö som kommit.

Antar att det är samma gäng som skottar vägarna i området, lokalgatan utanför oss var som en tvättbräde efter deras framfart...

måndag, februari 02, 2015

Vinterns ankomst 2015-01-30

Det blev riktig vinter den här säsongen också. Den var lite seg i starten, men idag har det varit riktigt kallt. Inte på termometern, den visade bara -5, men kylan var påtaglig.

I fredags morse hade det kommit ca 20 cm snö, och det var ett helt magiskt blått ljus.

 
Basketkorgen i vinterskrud.
Utsikt från kontorsfönstret under en av alla snöbyar som drog förbi.
Men när det var dags att gå hem tittade solen fram.
Vacker solnedgång sedd från skolans parkering,
men den gjorde sig inte så bra på bild
Det hade varit lite dagsmeja, så basketkorgen
var inte lika övertäckt när vi kom hem igen.