torsdag, oktober 30, 2014

Va, har det redan gått en och en halv månad!

Tittar in på min blogg varje dag, om inte annat för att på ett enkelt sätt kunna läsa de bloggar jag följer, och helt plötsligt slog det mig: mitt senaste inlägg var daterat 17 september. 17 september, det är ju för sjutton en och en halv månad sedan.

Visst har det varit saker att skriva om. Tandläkarbesök, föräldramöten (både i skola och idrottsklubbar), träningar och matcher, ideellt arbete, spelkvällar, kalas, simning och MASStester, ridning, bröllop, teatrar, orkestrar och konserter. Roliga saker som åker rätt in på pluskontot och tråkiga saker som sitter som en tagg i hjärtat.

En sak som maler i min hjärna och sitter som en tagg i mitt hjärtat är att det kommit fram att det finns klasskamrater till A som inte varit så snälla mot honom och att det pågått ett tag. Skolan har agerat på ett bra sätt, och föräldrarna till barnen i fråga har också agerat bra, och det finns en förklaring till varför det har blivit som det blivit, men ändå. Allt detta har gjort honom extremt känslig, vilket tyvärr leder till att han blir ett tacksamt offer. Samtidigt har det dykt upp andra konflikthärdar som är skilda från händelserna ovan, men sammantaget blir det jobbigt, jobbigt för alla parter.
Senast igår kom han hem och var i upplösningstillstånd för att en klasskamrat bjudit alla (som var med vid detta tillfället) på tuggummi utom honom. Och jag förstår att han blev ledsen och påverkad, och det var inte rätt att göra så, man får aldrig exkludera någon, men vad kan jag göra åt det förutom att bekräfta att han har rätt att bli ledsen när någon är orättvis och ojust och det var fel gjort att bjuda alla utom en? Ska maila skolan och informera om vad som hänt, så att de kan fortsätta arbetet med att lösa detta. Man blir verkligen som en tigrinna när ens barn är hotade!

På pluskontot däremot hamnar definitivt besöket på Hagens ridcenter. Var där med jobbets Korpsektion Ridning och testade på att rida dessa fantastiska iberiska hästar. Kan väl säga att jag blev såld, så tur i oturen att stället låg såpass långt bort.

Epicur, min kompanjon på Hagens Ridcenter.
Sen var det bröllopet. En av H's äldsta vänner H fick sin Å. Var lite skeptisk innan, för bruden hade jag överhuvudtaget aldrig träffat. Men vigseln var fin, har aldrig sett Missionskyrkan i Mölnlycke så vackert smyckad! Och den efterföljande festen på Hällsnäs var både rolig och trevlig med många goda samtal. Trodde vi skulle komma hem tidigt, för vigseln var redan klockan 14 och ja, med dom förutsättningar som var antog jag att det inte skulle bli så sent. Halv tre kom vi hem. In på pluskontot!

Bröllopsgäster, dresscode - aftonklänning!
Sedan kom jag äntligen iväg för att beställa mitt förtjänsttecken för långvarig tjänst. Kändes jätte skumt att gå omkring hos juveleraren och rata en massa snygga smycken för att de var för billiga (hade en viss summa pengar att handla för, och dem ville jag ju använda). La till lite pengar ur egen ficka för att få något användbart som jag verkligen ville ha: ett pärlcollier!

Förtjänsttecken efter 25 år!
Själva jubilarmiddagen var redan 10 april, så det var ett tag sedan, finns lite skrivet om den här.

Nu är det höstlov och jag är ledig från jobbet i två dagar, och just idag skiner solen!