söndag, oktober 21, 2018

v. 42

Läst: Turist, Härryda Posten, Arbetsliv, Friluftsliv, Kollega, Villaliv, Mersmak, Avançons, Chalmers magasin (man får läst en del då man är hemma och kurerar sig).

Tittat på: Duellen, En snut på hugget, Sveriges mästerkock, Merlin.

Lyssnat på: P4, Hans Zimmer - Live in Prague.


Veckan som gick:

Måndag:
En som får raseriutbrott för minsta lilla, en som har noll-koll på sitt skolarbete, en som är jet-laggad och en som är lite för stressad för sitt eget bästa. Vår vardag just nu. Lunchade ute, provade ett nytt ställe, Zocalo, en mexikansk restaurang, provade en burrito, mycket gott.
S: Slagverksensamble.

Tisdag:
Brandskyddskontroll, allt såg bra ut. Lunchade med Joh. på John Scotts på gallerian, testade en halloumi-burgare, gott. Skulle vilja frysa tillvaron så att jag hinner i kapp och kan avsluta allt som behöver avslutas.

Onsdag:
Premiärbesök på gymmet, glad att jag hade kollegan MS som ledsagare och "instruktör". Testade lite olika maskiner såsom crosstrainer, löpband, total abdominal samt lite vikter (1 kg!!!) och lite "vanliga" övningar som situps, och lite stretch naturligtvis. Ska bli spännande att se om jag kommer upp ur sängen imorgon...
A: Simträning - landträning.
H: Föräldramöten för simklubben, ett möte per träningsgrupp, dvs två för oss, men det var samma information på samtliga möten, så det räckte att gå på ett utav dem.

Torsdag:
Grym träningsvärk i låren (fram nedtill). Lunch ute med BS, AP mfl. Gjorde en web-utbildning på jobbet. Blev så arg, bara en massa floskler! Varför inte leva som man lär? Trött och hängig, samma som A?
S: Slagverkslektion. Innebandyträning.
A: Sjuk

Fredag:
Sjuk, så det blev ingen AW. 😞
A: Sjuk
H: Lämnade in hojen på service, tog evigheter att åka kollektivt hem.

Lördag:
Fortfarande sjuk, så ingen spelkväll heller. 😞
S: Innebandymatch, förlust 7-3 efter mindre bra spel.

Söndag:
Trött och orkeslös, orkar ingenting, sover dåligt gör jag också, ångest?
S: Föräldramöte med innebandylaget.

måndag, oktober 15, 2018

v. 41

Läst: Lokalpressen Härryda, Härryda Posten, Ny teknik

Tittat på: The split, Kockarnas kamp, Ultimate beast, Svenska Nyheter, Klimakteriet - det ska hända dig med.

Lyssnat på: iTunes biblioteket, P4, Wintergatan. NRJ.


Veckan som gick:

Måndag:
Sprang på en gammal bekant när jag var på väg till genom Gallerian till bilen för att åka hem. Kul, henne har jag inte sett på många år. Insåg att två av de träningströjor jag köpte under helgen var mamma-tröjor, inte konstigt att jag kunde gå ner en storlek!
S: Slagverksensamble.
H: Kalifornien

Tisdag:
Dags att börja mitt nya liv, var på ett Zumba-pass på lunchen. Lite svårt att hänga med, men kände igen många av grundstegen från mina tidigare erfarenheter från jazz-dans och aerobics. Föräldramöte med Åk 6 angående skolresor i 6:an och 9:an. Blir fascinerad över att det kan skilja såpass mycket mellan olika lärar/mentorslag och årskurser.
H: Kalifornien

Kollegan EL fyllde år igår så han bjöd på tårta.
Smak? Äpple-kanel!

Onsdag:
Trodde jag skulle vakna med fruktansvärd träningsverk, men kände ingenting alls. Tänkte att jag kanske mest försökt hänga med i rörelserna och inte jobbat så mycket, men på väg ner till lunchen kändes det allt att jag jobbat lite extra igår. Passade dessutom på att cykla till och från jobbet idag.
Och varför känns det hela tiden som om det är ett steg fram och tre tillbaks på jobbet?
Sen blir det ingen ordning när jag är ensam såpass mycket som jag varit det senaste. Det skall köras hit och dit och göras läxor och maten blir ofta nödlösningar, känns inte alls bra.
A: Gymnasiemässa, tror han fick lite inspiration i alla fall. Simträning - landträning.
H: Kalifornien

Det har varit många helt fantastiska solnedgångar detta året,
ikväll var inget undantag, bilden inte det minsta rättvis.

Torsdag:
Varmt och skönt idag, lite brittsommarvärme, tog eftermiddagsfika på takterassen, skönt! Har varit rätt så effektiv idag, både på jobbet och hemma, känns skönt. Nu ska jag bara försöka komma i säng i hyfsad tid också.
S: Slagverkslektion. Innebandyträning.
A: Gjorde ett tappert försök att sälja kakor (för sin skolresa), gick sådär.
H: Kalifornien

Så läcker solnedgång som följdes av en smal månskiva
(den ljusa pricken mitt i bilden i det aprikosa).
Så svårt att få en rättvis bild

Fredag:
Brittsommar! Bjöd in mormor på fredagsmys. Testade kamben (BBQ) och potatissallad från Kvantum i nya gallerian, riktigt gott faktiskt! Fick en bukett rosor när hon kom.
H: Kalifornien

Fina rosor från mamma.

Lördag:
Tog en promenad i det sköna höstvädret med mamma innan matchen. Tog en promenad till på eftermiddagen med A (han behöver lämna både hus och skärm någonting emellanåt!).
S: Innebandymatch. Vinst 11-2 efter bra spel!
H: Kalifornien, kom hem sen på kvällen.

Trädkramare från dagens andra promenad.
Ytterligare en vacker himmel detta år.

Söndag:
Ytterligare en höstdag med underbart varmt väder. Tog en promenad för att komma ut en stund. Den vackra månen från i torsdags har synts varje kväll och den är växande, jag trodde den var avtagande.
S: Innebandyträning. Innebandy: SSL Herr-match med laget. Simträning
A: Simträning

* SSL - Svenska Superligan, den högsta serien i innebandy i Sverige.

onsdag, oktober 10, 2018

v. 40

Läst: Härryda Posten, Lokaldelen Härryda, Ny Teknik.

Tittat på: The split, Sveriges Mästerkock - efter stängning finalen.

Lyssnat på: P4, iTunes biblioteket.


Veckan som gick:

Måndag:
Körrep på lunchen. Fick gjort en del på att-göra-listan under kvällen, alltid skönt att kunna ta bort mail som ska skrivas, saker som ska fixas osv från den mental-listan.
S: Slagverksensamble

Tisdag:
Var och handlade i den nya Mölndal Galleria på lunchen. Nytt och fräscht (kanske dumt att vänta sig något annat, det öppnade i torsdags kväll förra veckan), men lite mörkt tycker jag, mycket mörkt trä och sten, snyggt, men mörkt som sagt. Firade systeryster.
A: Utvecklingssamtal, får bra feedback från sin mentor.

Onsdag:
Inget speciellt idag. Cyklade till jobbet, färre cyklar i cykelgaraget så det var inga problem att få plats trots att jag var sen. HJ fick besked om att han åker till USA på lördag, inte lång framförhållning för en såpass lång tjänsteresa. Besökte svärmor på kvällen. Trött på att inget går självmant, att man i princip måste hänga över axeln för att det ska hända något.

Torsdag:
Ytterligare en kväll med en massa läx-konflikter, jag orkar snar inte mer, och då har de haft kanske 2-3 läxor var under hela terminen!!! Var och hämtade mitt träningskort.
S: Innebandyträning.
H: After work

Fredag:
Testade att handla på Ica Kvantum i nya Gallerian vid jobbet, helt ok, även om jag saknade några av de produkter vi är vana vid.

Lördag:
Får inte tummen ur och får knappt gjort något vettigt överhuvudtaget. Tog lite egentid på Espresso House innan SJ's match.
S: Innebandymatch, kommunderby mot Landvetter, vinst med 6-0 efter bra spel, motståndarnas spel passade perfekt.
H: Åkte till Sunnyvale, Kalifornien, på tjänsteresa.

Söndag:
Kom iväg på en liten shoppingtur, fick köpt nya träningskläder. Tillbringade hela kvällen  simhallen då SJ tränade 18 -19 och AJ 20 - 21 och man hinner inte hem emellan om man ska köra lagligt...
S: Innebandyträning. Simträning.
A: Simträning.
H: Kalifornien.

måndag, oktober 01, 2018

v. 39

Läst: Mer smak, Lokaldelen Härryda, Härryda posten, Ny Teknik.

Tittat på: Tintin och faraos cigarrer, Tintin Blå lotus, Tintin Den svarta ön, Tintin Det hemliga vapnet, Tintin Den mystiska stjärnan, Tintin Det sönderslagna örat, King Arthur: Legend of the sword, Robins, Svenska nyheter, Det stora racet.

Lyssnat på: P4, Radio Paradise, mitt iTunes bibliotek.


Veckan som gick:

Måndag:
Lite kyligt i morse, typ 3-4 grader. Jag är trött och stressad. Fick inte gjort det jag tänkt under kvällen, men fick gjort annat istället. Ibland är det bra att bli överraskad av vädret. Fick röjt i klädkammaren, för jag hittade inte mössorna och vantarna jag visste att jag tvättat för inte så länge sedan. Fick även monterat kupéfläkten till ena bilen. Nu är det bara mina och H's vinterjackor som behövs tvättas, så är jag redo för vinter! Att jackorna inte är tvättade beror på att när vi åkte till Florida i slutet av april hade vintern knappt lämnat, när vi kom tillbaks två veckor senare var det sommar, så det var bara att fortsätta med kläderna som låg i resväskorna och vinterkläderna glömdes bort (eller förträngdes???).
Fin fullmåne på kvällen.
S: Slagverksensemble.
H: London.

Tisdag:
Höstens första frost, -3 när jag åkte till jobbet. Tröttare än vanligt då killarna hade svårt att sommar i går kväll då jag pratat med dem om "Momo challenge", den senaste i raden av dårskap som sprids på sociala medier.
S: Faddervandring med skolan.
A: Faddervandring med skolan.
H: London.

Onsdag:
Storm och regn. Tar det aldrig slut? Regnet slutade i alla fall, men det var läskigt att köra över Älvsborgsbron när vi skulle till S's simträning. Och hans försvunna hänglås fanns varken på Lundbys eller Askims simhall.
S: Simträning.
A: Vaknade med halsont. Efter skolan var han nere hos mormor och bakade en tigerkaka. Den ska säljas på ett föräldramöte för att klassen ska tjäna pengar till sin skolresan.
H: London.

Den fina tigerkakan.  
Läcker solnedgång vid Lundbybadet.

Torsdag:
Trött. Har ingen ork, har ingen lust, men jag kämpar på och det går riktigt bra. Idag öppnade den nya Gallerian i Mölndal. Gick förbi drygt timman efter öppnandet och då fanns det redan tiggare på plats. Lägger ingen värdering i det, det var mer en reflektion jag gjorde då jag skyndade förbi.
S: Slagverkslektion. Innebandyträning.
H: London.

Fredag:
Lunchade ute med kollegorna PC och EL, det blev hamburgare på Streetfood.
S: Innebandy cup (hemma klubben), en match, vinst 4-1.
H: London.

Lördag:
Fick gå upp okristligt tidigt då S's första match började 8 med samling 7:15... Blev belönade med en otroligt vacker soluppgång!

Solen på väg upp.

Åkte en sväng till Johans MC för att kolla om de hade någon prisvärd scooter under sin Crazy Day till H, vilket de tyvärr inte hade. Fick i alla fall träffat kollegan AI.
S: Innebandy cup (hemma klubben), två matcher, först förlust med 3-0, sedan förlust med 2-0, målskillnaden gjorde ändå att de hamnade i A-slutspel.
H: Bemanning på innebandy cup.

Söndag:
Lyckades få till en storhandling och 2 maskiner tvätt mellan innebandy cup matcher och bemanning samt simträning.
S: Innebandy cup (hemma klubben). Förlust i 1/4-finalen med 3-0. Inte illa att komma så lång  i sin första cup med slutspel. Nytt för dem i och med denna säsong är dessutom större mål, utvisningar och straffar. Simträning.
H: Bemanning på innebandy cup.