söndag, september 23, 2018

v. 38

Läst: Härryda Posten.

Tittat på: Ant-man, Ridsport - VM, lagfinalen, Svenska nyheter, Shetland x 2, Ultimate beast, The split x 2, Alla för en.

Lyssnat på: P4.


Veckan som gick:

Måndag:
Och så var det dags för läxläsnings-psyk-bryt igen. Ska faktiskt ta och maila matte-läraren för att se vad det är jag inte förstår, eller vad det är S missuppfattat. För vi hade helt olika åsikter om hur talet skulle lösas.
S: Slagverksensamble.

Tisdag:
Vi hade rätt, S hade fel, tyvärr, när det gällde matten. Har känt mig ovanligt effektiv på jobbet. Varmt och skönt har det också varit idag, vi satt till och med ute på takterassen en stund efter maten, men det blåste, som det blåste! Äppeldrycken jag satte i lördags blev klar, så den hälldes upp på flaskor.
S: Han är så mycket här och nu, nästan lite för mycket. Det mesta i vardagen som inte är återkommande existerar knappt.

Onsdag:
Föräldramöte för S klass, verkar vara ett mycket gott arbetslag, så mycket energi och positivitet!
S: Tandläkaren, allt såg bra ut, ingen mer tand reglerande åtgärd förrän han fyllt 14. Simträning.
A: Återträff med konfa-gänget.

Torsdag:
Föreläsningen "Omgiven av idioter" med Thomas Erikson. En bra och kul föreläsning som tog sig mot slutet med hög igenkänningsfaktor, men inget nytt direkt...
Innan föreläsningen var vi på Burger King på Järntorget. Vi beställde var sitt Whopper meal, jag tog Cola, H tog Fanta. Först tog det nästan 30 min innan vi fick någon mat överhuvudtaget, min mat var ljummen, H's hamburgare var ljummen och pommes fristen var kalla. Min cola var bara fylld till 75%, smakade bara essens och var fes-ljummen. Dröjer nog ett tag innan jag besöker Burger King igen... Känns som om jag hamnat i en strid ström av missflyt!
S: Slagverkslektion.
H: Föreläsningen Omgiven av idioter..

Fredag:
Väntar på stormen Knud's ankomst.
S: Ledig.
A: Ledig.

Lördag:
Stormen Knud kom och passerade Sverige och västkusten under natten, men där jag befunnit mig märktes det inte så mycket av det, visst blåste det, men inte mer än vanligt. H behövde lite nya kläder, så det blev en liten shoppingtur. Högt vatten i Göta Älv, gick över kaj-kanten på sina ställen. Fick pysslat lite på hemma plan: stuvat om i garaget då ute-möblerna torkat klart och kunde staplas, passade även på att röja lite. Fick även gödslat gräsmattan.

Söndag:
Fick röjt lite på insidan, bl.a. fick vi äntligen burit upp en del på vinden som bara stått och väntat på att bli just uppburna på vinden.
S: Innebandyträning. Simträning.
A: Simträning.
H: Klippning

söndag, september 16, 2018

v. 37

Läst: Härryda Posten, Lokaldelen Härryda, Friluftsliv, Arbetsliv, Kaffe med musik av Karin Brunk Holmqvist.

Tittat på: Duellen, Asterix och Gudarnas boning, Robin Hood.

Lyssnat på: Radio Paradise, P4.


Veckan som gick:

Måndag:
Mycket jobb och tyvärr mest tråkiga resultat, inget kul att vidarebefordra. Kör-rep med jobbkören. Vi ska sjunga min absoluta julsångsfavorit på årets lucia!
H: Innebandy-möte (inför den kommande cupen)

Tisdag:
För första gången i mitt liv så känner jag faktiskt att jag är på fel plats, att jag inte bidrar och gör nytta. Tårarna bränner, ångesten ligger i bakhåll hela tiden. Tur att den årliga kör-lunchen livade upp dagen, den är alltid glad och trevlig!

Onsdag:
När jag väl fick levererat det jag skulle på jobbet gick luften ur mig. Har två skärmar på mitt skrivbord, en gammal som jag har som huvudskärm och en ny som jag har som andra skärm. Har tyckt att den nya skärmen är bättre, så idag bytte jag plats på dem, och döm om min förvåning då jag tyckte den gamla skärmen blev bättre då den blev andre skärm. Fattar inte något. Det är olika typer kablar på skärmarna, det är kanske det som spökar. Beställde en ny mobiltelefon, då dagens event bara bjöd på nya stora modeller, och jag vill ha en liten, så då var det lika bra att köra på på en gång innan de tar slut.
S: Simträning.

Torsdag:
Kom iväg från jobbeta alldeles försent, bilresan hem tog dubbelt så lång tid mot normalt på grund av mängden bilar som var ute. Kom hem och fixade mat (tack och lov för mat i frysen), S fick byta om medan maten blev klar, slängde oss i bilen och släppte av honom till slagverkssektionen med två minuter till godo. Gick och handlade. Mötte S när jag kom ut från affären. "Va, var det ingen lektion idag, var den inställd?" frågade jag. "På sätt och vis" svarade S, "den är först om en timma!". Suck, vet precis vilken tanke vurpa jag gjort - 18:50 blir tio minuter i sex. Har gjort det förr och det kommer antagligen att hända igen. Åkte hem och mutade S med glass och körde sedan ner honom till lektion och innebandyträningen.
S: Slagverkslektion. Innebandyträning.
A: Simträning. Åkte kollektivt dit (gick jättebra), men blev hämtad av H, fast det tog hiskelig tid för H att köra från Gårda till Lundby, så nästa vecka får A nog åka hem också.

Fredag:
Mycket grubblande just nu... Agera eller acceptera, och hur mycket ska man acceptera innan det är läge att börja agera?

Lördag:
Lite shopping. Har ingen energi. Fick satt en sats äppeldryck.
S: Innebandy - träningsmatcher. En förlust, en oavgjord och en vinst.

Söndag:
Plockade bort allt lego (utom technic) plus lite till från S rum, vad gott om plats det blev!
S: Innebandyträning, simträning.
A: Simträning.

måndag, september 10, 2018

v. 36

Läst: Kollega, Häst & ryttare. Härryda Posten, Lokaldelen Härryda.

Tittat på: Duellen, Det stora racet, Ultimate Beastmaster, Step up.

Lyssnat på: Musik från DaVinci koden, Radio Paradise, P4, NRJ.


Veckan som gick:

Måndag:
Cyklade till jobbet, kom iväg lite sent, men stod vid cykelparkeringen 8:03 och fick den näst sista platsen. Men sedan när jag skulle hem så var cykeln "inlåst" av andra "fel"-parkerade cyklar, så jag kom knappt ut. Jag har "fel"-parkerat min cykeln, men jag har alltid sett till att jag inte blockerar för andra. Det skulle ju vara en positiv grej att cykla till jobbet, men nu är det mest magont och stressande.
S: Utvecklingssamtal, eller snarare uppstartssamtal. Innebandylaget besökte en SSL-träning (Svenska Superligan, högsta divisionen i innebandy).
A: Och där kom det, höstens första läxa och höstens första läx-psyk-bryt, suck.

Tisdag:
Mycket folk runt GC-banorna idag, speciellt på hemvägen. Vid ett tillfälle höll jag på att passera en cykel, när det dök upp en familj (förälder och 2-3 barn) som gick i bredd samtidigt som det dök upp ett möte bakom dem. Inte lätt att ta sig fram alla gånger. Fick åka iväg i panik på kvällen för att köpa nya gympaskor till A. De paret vi provade vid skolstarten, som vi antog skulle räcka till inomhussäsongen började, klämde så mycket att han fått blödande sår på tårna för att tånaglarna trängde in i tån bredvid (och det räckte inte med att klippa tånaglarna). Och eftersom han även saknade skor till innegympan så fixade vi det också när vi ändå vara ute.

Onsdag:
Så mycket att göra, så lite tid, och inga roliga resultat, suck. När jag cyklade till jobbet i morse höll jag på att inte komma fram till cykelgaraget på grund av asfalteringsarbete. Var rädd att jag inte skulle komma hem, men de hann färdigt. Tog en promenad med H på kvällen.
S: Simträning.
A: Skolfoto

Torsdag:
Känner mig så dränerad på energi, kan inte tänka, hinner inte tänka, vilket gör att allt tar så förbaskat lång tid. "Du har ju hela helgen på dig!"
S: Slagverkslektion. Innebandyträning.

Fredag:
Kräftskiva hos mormor.
S: Skolfoto

Lördag:
Tog det lugnt hemma och sysselsatte oss med lite hemma fix såsom tvätt, städning och lite röj här och där.

Söndag:
Valdag! Var och röstade, vilket inte är en möjlighet utan ett måste enligt mig eftersom jag tycker att det är en skyldighet att rösta i en demokrati. Resultatet blev i alla fall att det blev otroligt jämnt mellan blocken, skiljde bara ett mandat (till de rödas fördel), och så ett gäng Sverige Demokrater däremellan.
S: Innebandyträning. Simträning.

torsdag, september 06, 2018

v. 35

Läst: Lokalpressen Härryda, Härryda Posten, Ny teknik, Hemma i HSB.

Tittat på: Magic for humans, Ultimate Beastmaster.

Lyssnat på: P4, Radio Paradise.


Veckan som gick:

Måndag:
Satte två satser äppeldryck (gick åt 8 l äpplen delade i mindre bitar, vet inte hur många eller hur mycket det var, men omkring 4-5 kg kanske) samt skänkte 3 kg vardera till svärmor och mamma och 5 kg till systeryster, och ändå har vi nog 25-30 kg äpplen kvar...
S: Slagverksensamble.

Tisdag:
Idag flyttade Fido hem till oss, Fido är vår robotdammsugare som vi beställde i söndags, snabbt jobbat NetOnNet och PostNord! Blir nog bra tror jag!

Säg "hej" till Fido!

Kollegan HJ var här och hämtade ytterligare 10 kg äpplen, mamma och svärmor fick ytterligare 3 kg vadera, har ändå drygt 10 kg kvar...
Skulle vilja ta några rejäla kliv framåt på jobbet (jobb-mängds mässigt) så det känns som jag kommer någon vart. Just nu känns det som om jag mest springer runt i cirklar...

Onsdag:
Jobbade hemifrån på eftermiddagen. Lyckades skrämma upp H rejält då jag startade Fido medan jag ändå var hemma, och han trodde att den satt igång av sig själv (naturligtvis så finns det en app till Fido!). Passade på att stor-handla medan S simmade.
S: Fick äntligen kvittera ut sin skol-dator, lycklig grabb! Simträning.
H: Konferens Finland.

Torsdag:
Jobbade hemifrån. Lät Fido jobba lite när jag var hemma och fanns tillgänglig, vilket var tur då han fastnade ett par gånger. Äppelsaften jag satte i måndags var klar för att hällas på flaskor, det blev drygt 11 l! Nu har vi även provat på den sena innebandyträningen (19:30 - 21). Det var en trött S som kom hem, duschade, åt, packade inför morgondagen och stupade i säng.
S: Bokade slagverkslektionstid. Innebandyträning
H: Konferens Finland.

Fredag:
Jobbade och sedan fredagsmys!
H: Konferens Finland.

Lördag:
Uträttade lite ärenden (lyckades till 50% ungefär...). Spelkväll, för första gången på väldigt länge var vi alla 4!

Söndag:
Lite shoppingutflykt idag också, tittade bl.a. på en ny soffa, annars outrättade ärenden. Fixade lite i trädgården, rensade ogräs, H klippte gräsmattan, och så tog vi in utemöblerna i garaget.
S: Simträning. Sålde kakor för innebandyn.
A: Simträning + gruppfoto.

v. 34

Läst: Härryda Posten, Lokaldelen Härryda, Mer smak.

Tittat på: Vem vet mest, Fångarna på fortet, Geostorm, Tomb Raider.

Lyssnat på: Radio Paradise.


Veckan som gick:

Måndag:
Skolan börjar igen. Verkar ha gått bra för båda pojkarna. Mycket trafik både till och från jobbet. Var hos optikern för jag tycker jag ser sämre med höger öga, och det stämde, men det var så lite så optikern tyckte inte jag behövde byta glas (de är ganska dyra), dessutom kommer jag behöva byta glasen ändå snart, för läsdelen har snart passerat bäst före datum (jag har så kallade ungdoms progressiva glas). Terminspremiär för kören på jobbet. Det är en ynnest att kunna gå och sjungas samband med lunchen. Däremot är jag lite orolig över vissa saker på jobbet, känns som om det är viktigare att få bra resultat än rätt resultat, vaket inte passar mig alls. Jag kan köpa att vi räknar på olika sätt för olika typer av frågeställningar, men samma typ av frågeställning ska behandlas på samma sätt, tycker jag i alla fall.
S: Slagverksensamble - uppstart

Tisdag:
Tillräckligt bra väder för en fika på takterassen, lite lyxigt att ha den möjligheten på jobbet. Har en känsla av att jobb-hösten kommer att innebära lite väl mycket att göra. Och alla dessa skärmar kommer att bli min död!
S: Slagverksensamble - uppstart

Onsdag:
Fortsatt oro över jobbet, både vad vi ska hinna med och men även hur vi gör det. Fd kollegan B dök upp på lunchen. Sprang även på vännen/kollegan C som jag pratade med en stund. Det var så himla gott väder på kvällen, så jag tog en cykeltur till kollegan H med ett gäng äpplen.
S: Utflykt med skolan. Slagverksensamble - uppstart.

Torsdag:
Fick äntligen fixat displayen på min mobil! Tycker jag får olika bud varje gång jag har kontakt med dem, så jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Men nu sitter det en ny, fungerande (?) display på telefonen i alla fall.
A: Läger med klassen på skolan med övernattning.

Fredag:
Nu börjar det bli så där tok-mycket på jobbet igen, precis som jag befarat.
A: Läger med klassen på skolan.

Lördag:
Idag blev det lite shopping. Fick även plockat äpplena från A's träd. Tog en promenad med H på kvällen, det var en ljuvlig, vacker kväll.

Vackert åt väster där solen går ner.
Vackert åt öster.
Söndag:
Lite shopping idag också, annars lugnt.
S: Simträning
A: Simträning

måndag, september 03, 2018

v. 33

Läst: Härryda Posten, Lokalpressen Härryda, Turist

Tittat på: Best i test, Fångarna på Fortet, Deepwater Horizion.

Lyssnat på: Melodikrysset, Sara Danius sommarprat, Marillion, Fish.


Veckan som gick:

Sommarlov för A och S.

Måndag:
En markant ökning av kollegor på jobbet idag, nu är nog den så kallade industrisemestern över. Fick äntligen klippt och färgat håret. Hörde ett intressant program på radion, om man är kvällspigg så har ens biologiska klockan mer än 25 h/dygn och är man morgonpigg har ens biologiska klockan mindre än 24 h/dygn. Det biologiska dygnet är i genomsnitt 24 h och 15 minuter långt. Sen måste jag ta tag i mitt liv och sluta natt-uggla, det finns inga studier (som jag känner till) som säger att det finns någon fördel att sova för få timmar varje natt. Och min mobiltelefon har total flippat...
A: Klippning.

Tisdag:
Gick extra tidigt från jobbet idag för att kunna lämna in mobilen på reklamations-reparation av den urkassa displayen. När jag kom fram till affären satt en lapp på dörren som att de stängde extra tidigt idag och skulle öppna senare i morgon. Flyt är inget som ingår i mitt liv just nu.

Onsdag:
Fler cyklar på idag än förra veckan, både på cykelbanor och i -garaget. Fler cyklar i trafiken gjorde det svårt att köra sitt eget race (att cykla i den fart jag själv vill). Är lite irriterad på alla stolar som är i omlopp på jobbet, fastän jag försöker att inte bry mig. Jag förstår att stolar behöver flyttas på av olika anledningar, vad jag inte förstår är varför man inte ställer tillbaks dem. Det är så självklart för mig att man plockar iordning efter sig, så jag kan verkligen inte förstå att man inte bryr sig. Det är även därför jag försöker att inte bry mig, för varför lägga energi på något som egentligen inte spelar någon roll och som dessutom inte verkar spela någon roll för så värst många andra. Bara att bita ihop. Firade mormor på kvällen med fika hemma hos henne. Och ytterliga en kväll med underbar himmel, har varit många denna sommar.

Torsdag:
Gjorde ett nytt försök med mobiltelefonen. Nu meddelade telefonsvararen att det var stängt torsdag och fredag på grund av utbildning. Jag ger snart upp. Lyckades i alla fall få igång telefonskrället och den fungerade faktiskt hjälpligt. Tog en promenad med H på kvällen.
A: Optikern, ingen förändring.

Fredag:
Är så himla trött och låg på energi. Vet vad jag borde göra, men jag orkar inte... Tog en lunchpromenad med kollegan AK.
S: Var på kompisen A's avslutning med Cirkusskolan.

Lördag:
Lite shopping, annars en lugn hemma-dag.
H: Borås Flygshow.

Söndag:
Det blev lite back-jobb på shoppingen, så det blev en repris idag. För mycket missflyt just nu, inte bra. Jag har i alla fall inte lika struligt som sim-klubben som måste rodda med alla dessa sim-tider, jag avundas dem inte, men tycker de gör ett fantastiskt jobb!
S: Innebandy - fys. Kompisen T's VR-kalas.