söndag, maj 27, 2018

v. 21

Läst: Härryda Posten, Lokaldelen Härryda, Villa & Fritid, Ny Teknik.

Tittat på: Vem bor här?, Tror du att jag ljuger.

Lyssnat på: P4 Göteborg


Veckan som gick:

Måndag:
Premiär-cyklade till jobbet. Det var helt ok, cykeln känns stor, bred och otymplig, med det är nog en vanesak. Det tog 20 min till jobbet (jag var lite feg och tyckte 25 km/h räckte, 30 kändes för fort...) och 15 min hem (höll snitt 25 km/h då också). Råkade däremot göra sönder pakethållaren då jag kommit fram till jobbet, när jag tog loss väskan lossade både bygel och fjäder, så det tog ett tag att få ihop det igen. Och när jag åkte hem körde jag in med ena handtaget i en mur när jag skulle väja för en bil. Men de första skavankerna är alltid värst. Råkade även försnilla ena cykeln-nykeln (har två, en till själva cykeln och en till batteriet), men den låg på golvet vid min skrivplats. Och min p-bot på 600 kr blev nedskriven till 160!
S: Slagverksensamble
A: Sjuk

Tisdag:
Sjuk
S: Följde med klasskompisen T hem efter skolan.
A: Sjuk

Onsdag:
Sjuk
S: Simträning
H: Stockholm

Torsdag:
Cyklade till jobbet. Lunch med vännen MS, vi köpte sallad och satte oss i en park och åt, trevligt och mysigt. Lyssnade på talsyntesen till A's religionsbok. Fick bland annat lära mig att "Filosoffan Aristoteles levde 300 år före kronor". Att han lär sig något är en bedrift, jag är imponerad, själv skulle jag gett upp för länge sedan (men å andra sidan har jag ett val, det är inte alla som har det).
H: Stockholm

Fredag:
Cyklade till jobbet. Tror jag börjar få ordning på mitt jobb-liv, vad som ska göras och i vilken ordning, samt vad jag kan lämna över till min nya parhäst AI.
S: Klasskamraten S följde med hem en stund.
A: Klarinettlektion

Lördag:
Lugn förmiddag, satt på altanen och löste melodikrysset. Fixade en av munkstenarna i stenläggningen som gett sig. Testade en ny pastarätt (med ädelost, champinjoner och bacon) till middag, gick väl helt ok med tanke på ädelosten och champinjonerna. Spelkväll, utan HE tyvärr. Skön känsla att kunna sitta på GS balkong med dryck och ätbart och bara njuta av det sköna vädret. Två omgångar Catan blev det också.

Söndag:
Morsdag, blev uppvaktad med rosor och choklad, mina pojkar känner mig... Konfirmationsträff med radiosänd (P1) gudstjänst och information om den kommande konfirmationsresan, han börjar bli stor min förstfödde...
S: Simträning
A: Konfirmationsträff

måndag, maj 21, 2018

v. 20

Läst: Ny Teknik, Härryda Posten, Lokaltidningen Härryda, Friluftsliv, Mer smak

Tittat på: Mästarnas Mästare, Tears of the sun, Vem bor här, Tror du att jag ljuger.

Lyssnat på: Pink Floyd, Radio Paradise


Veckan som gick:

Måndag:
Det var inte lätt att komma upp i morse jet-laggade som vi var. Frånvaro anmälde killarna första lektionen.
S: Slagverkslektion samt var och lyssnade på Gymnasieskolans slagverkskonsert.
A: Orkester

Tisdag:
Fortfarande jätte trötta på morgonen, men kom i tid till skola/jobb i alla fall. Fick p-bot för jag hade registrerat fel bil i p-appen... Började packa upp.

Onsdag:
Mer uppackning.
S: Simträning

Torsdag:
Börjar bli innerligt trött på allt detta läxtjat, om de bara kunde göra någonting utan att en förälder sittrr bakom dem... Jag och H gick en kvällspromenad.

Fredag:
Första grillningen för säsongen: spjut med potatisgratäng. Jag och H gick en kvällspromenad.
S: Studiebesök på Mölndals brandstation.
A: Klarinettlektion.

Lördag:
Åkte till Jönköping för att fira att vännen fyller 50 år i morgon. Trevligt och gott. Pojkarna fick viss assistans av mormor, eftersom vi skulle vara borta ganska länge.

Söndag:
Packad upp det sista. Tog fram utemöblerna och grillade hamburgare till lunch/middag. Träffade vännerna A och G hemma hos A som bjöd på Afternoon tea, gott och trevligt!
S: Simträning
A: Simträning

v. 19

Veckan som gick:

Florida!

Måndag:
Tog det lugnt då alla var mer eller mindre röda efter gårdagen, stackars S utvecklade till och med blåsor på näsan. Vi passade på att bada i poolen på förmiddagen medan den låg i skugga, samt att vi tog ett kvällsdopp. Gjorde även en liten utflykt till Cape Habour Marina.

Tisdag:
Idag åkte vi ner till Evergalde city för att åka airboats i mangroveträsken och "grassland". Det är så häftigt. Hade tur och fick se både näbbgäddor, delfiner, tvättbjörnar, pirayor, rovfåglar och manater!
När alla åkturer var över gick vi in på ett Animal Sanctuary som tillhörde firman vi åkt båt med. Såg en alligator show samt tittade på djuren: alligatorer, krokodiler, uttrar, lejon, tigrar, puma, kalkoner, sköldpaddor, ormar.
På vägen hem åkte vi via en rastplats och tittade på vilda alligatorer. På samma ställe såg vi även gräshoppor och sköldpaddor. Såg även en skogsbrand på behörigt avstånd.

Onsdag:
Hemma-dag med läxläsning, tvätt och poolbad.

Torsdag:
Poolbad och läxor på förmiddagen. En tur till Sanibel och Captiva Island på eftermiddagen/kvällen. Badade i mexikanska golfen och tittade på en underbar solnedgång. Såg delfiner, sting-rocka, fåglar och en kaniner.

Fredag:
Lugn hemmadag med läxor, poolbad, och packning. Tog dock en liten sväng till Yatch Club Community Park för ett sista dopp i havet. På kvällen tog vi ett restaurang-besök. Har ingen lust att åka hem.

Lördag:
Hemfärd. När vi landade i Chicago hade vi bara 15 min på oss inan borrningen stängde till Frankfurt-flighten, så det var bara att springa, och vi hann, men flera minuter till godo, hann till och med gå på toaletten. Till hemresan hade vi bokat platser med extra benutrymme (lärdom från förra året), så Atlantresan gick riktigt bra, inte för att man sov ordentligt, men det blev bättre vila när man hade gott om plats.

Söndag:
Landade i Frankfurt och bytte till Göteborgs-flyget. Landade på Landvetter enligt plan. Det gjorde däremot inte våra väskor. De hade inte hunnit ed det snabba bytet i Chicago. Men medan vi gjorde en anmälan till Swedavia, som inte hade någon koll, fick vi ett mail från Lufthansa där de ursäktade sig för att bagaget var försenat, de hade full koll! Åkte hem. Snipp snäpp snut så var den semestern slut! Och väskorna kom hem till oss på kvällen vid halv åtta tiden, så de var inte så försenade.

v. 18

Veckan som gick:

Florida!

Måndag:
Tagit det lugnt idag, alla ganska trötta efter 48 h på resande fot plus tidsomställningen. Har handlat lite mat och badat i poolen. Såg en orm i trädgården, antagligen en Black Racer.

Tisdag:
Fortfarande lite trötta. Tog en tur till Cape Habour Marina där vi bl.a. såg pelikaner och massor av fiskar, där ibland en  sting-rocka. På eftermiddagen åkte vi till Yacht Club Comunity Park och badade i havet. Varmt och skönt!

Onsdag:
Idag besökte vi Corkscrew Swamp Sanctuary, en naturpark med en promenadväg i form av en trä-gångväg. Fick uppleva mycket djur och natur, bl.a. skallerorm och alligatorer.

Torsdag:
Tog det lugnt på förmiddagen. Åkte till Yacht Club Comunity Park på eftermiddagen för några timmars strandhäng. Varmt och skönt, både i luften och i vattnet.

Fredag:
Idag var vi på delfin-safari. Hade tur och fick syn på några innan vi ens klivit i båten. Fick, förutom många fler delfiner, även se pelikaner och örnar.

Lördag:
Prognosen sa regn under eftermiddagen, så vi körde pool-häng under förmiddagen. På eftermiddagen åkte vi till Miromar Outlet och shoppade loss: kläder på Polo Ralph Lorent och Levis samt att jag gick in i en Michael Kors affär och råkade investera i en ny väska. Den var sänkt med 70%, så det var rena fyndet!

Söndag:
Dagens utflykt gick till ett badland där vi tillbringade i princip hela dagen. Hade tur och hittade solstolar som stod under ett sol-skydds-segel, men vad hjälpte det, vi blev brända ändå, trots solskyddsmedel som applicerades flertalet gånger.

v. 17

Läst: Härryda Posten, Lokaldelen Härryda, MC Nytt.


Veckan som gick:

Jobb, hushållsarbete, läx-hjälp och stress/ångest, det känns som om det inte är något annat. Och aldrig kommer vi till några avslut, varken i diskussioner, beslut eller saker att göra/projekt. *suckar*

Måndag:
Åska, regn och hagel startade denna vecka. Deklrerade och betalade restskatt.
S: Slagverkslektion och -ensamble.
A: Orkester.

Tisdag:
Min nya fina cykel har kommit!

Onsdag:
Hämtade cykeln, här ska det bli åka av! så småningom i alla fall. Betalade räkningarna, har nog aldrig haft en sådan hög med räkningar någonsin förutförut, det var rekord!
S: Simträning.
A: Konfaträff: besök på stadsmissionen.

Torsdag:
Tillbud i matsalen idag, ambulansen kom. Fick ett jobbmail som fick ångesten att slå i taket.
S: Innebandyträning.
A: Klarinettlektion, som han skolkade ifrån... Dessutom ljög han och sa att han varit där, men eftersom det regnat var det ganska enkelt att avslöja den lögnen.

Fredag:
Ångesten såg till att jag sov dåligt, det var längesedan jag hade så kraftig ångest. Jobbade hemifrån, och fick faktiskt gjort en hel del med grymt stöd från kollegorna! Fick packat klart inför morgondagen. Tog en promenad längst med gatan, och ångesten rann av.

Lördag:
Off we go! Florida, here we comes! Klockan ringde 3:20 i morse, så vilket antiklimax när flyget Muncher - Newark var inställt. Lyckades bli ombokade, men det innebar 24 h försening, så det blev en dag i Munchen istället för resa till Florida. Fick i alla fall mat- och hotellvouchers.

Söndag:
Florida, here we comes, försök 2, och denna gång gick det bättre, och lite drygt 24 h försenade landade vi på Fort Mayers Flygplats.