tisdag, februari 27, 2018

Florida dag 18, 2017-02-27

När vi äntligen gick ner för landning i London sa A att han mådde dåligt. Det var lite skumpigt, så jag trodde att han var lite luft/åksjuk, men det var snarare kycklingen han åt till middag på planet kvällen innan som spökade...

Vi kom av planet i alla fall, tog oss från Terminal 3 till 5. Hade en lång och seg väntan på planet som skulle ta oss hem till Sverige. Till slut var det då äntligen dags att gå ombord, planet lyfte, och vi var äntligen på väg den sista delsträckan hem. A mådde fortfarande dåligt, men blev bättre under färden.

Utsikt från flyget London-Landvetter.

Landade på Landvetter, klev av planet, kom smidigt genom passkontrollen, hämtade väskorna och så äntligen ut till grannen M som stod och väntade på oss med vår bil.

Sedan var det bara att åka hem och tillbaks till vardagen igen!

måndag, februari 26, 2018

Florida dag 17, 2017-02-26

Checkade ut och körde söder ut mot Miami via väg 91. Måste erkänna att jag tycker det blir vackrare ju längre söder ut man kommer. Hade tänkt åka längs med stränderna i Miami, men vi insåg att det nog skulle ta för lång tid, så vi skippade det. Inte värt att missa flyget för. Fick däremot se lite "ruffigare" kvarter istället.

Miami's skyline från nord-väst, på motorvägen mot flygplatsen, mer än så fick vi inte se.
Miami's skyline långt bort i fjärran från väster, från tåget som tog oss från hyrbilsfirman till flygplatsen
 Kom fram till flygplatsen, tankade upp hyrbilen och återlämnade den till hyrbilsfirman. Fick påpekande om en skada, men tack vare ett gått råd från en vän hade vi fotat alla skavanker som fanns på bilen då vi hämtade ut den, så det var bara att plocka upp mobilen och visa att skadan fanns då vi hämtade ut bilen. Sedan var det bara att checka in bagaget, ta sig igenom säkerhets- och passkontrollen för att påbörja den lååååånga resan hem. Hade som plan att sova på planet hem då det lyfte vid 21-tiden lokal Miami tid, men ingen av oss sov särskilt bra...

söndag, februari 25, 2018

v. 8

Läst: Vi i villa, Härryda Posten, Lokalpressen Härryda, Mer Smak (2 st), Turist, Häst & Ryttare, Ny Teknik, Hemma i HSB, Kollega.

Tittat på: På spåret, Shetland, Sveriges mästerkock.


Veckan som gick:

Måndag:
Snö! Men kom till och från jobbet utan några större problem. Festade på semla på kvällen, killarna testade vanilj-semla, och tyckte den var bättre än vanlig semla.
S: Slagverkslektion och -ensamble.
A: Orkester.
H: Jobbade hemifrån och fick skotta tre gånger under dagen + några gång till under kvällen.

Tisdag:
Snö-modden som uppstod i gårdagens snöväder med plus grader frös under natten, inte mitt favorittillstånd direkt. Hade tur och fick skjuts till jobbet av en innebandy-mamma. Miljö-lunch på Santa Maria, gott och trevligt, och semla-fika på eftermiddagen på det, mums!
S: Simträning samt grupp fotografering.
A: Simträning samt grupp fotografering.

Onsdag:
Halkigt idag igen med lätt snöfall. Känner mig trött, försöker komma i säng i hyfsad tid, men det går sådär. Och även idag stod semla på menyn, en farlig vana...

Torsdag:
Fick skjuts till jobbet av kollegan KGS och fick en promenad i det vackra vädret på köpet! Årsmöte med fackföreningen på lunchen, så de bjöd på lunch-baguette. Ytterligare en kollega PI (sitter i Stockholm) har sagt upp sig. Städade på kvällen.
S: Innebandyträning.

Fredag:
Födelsedags-lunch med kollegorna AH och UL på Hovås Kallbadhus. Mycket gott och trevligt. Fick även en orkidé när vi kom tillbaks till kontoret. TV-bänken vi beställde innan jul hade (äntligen) kommit, så vi var och hämtade den. Såg massa blåljus på vägen hem. Det visade sig senare att det tagit eld i en halogen-spot hos en f.d. kursare tillika kollega. Allt hade gått bra och ingen blev skadad, men köket behöver renoveras...
S: Förfest (till ett Disco han inte skulle gå på) hos klasskompisen T. Blev lite sur då han glömt informera om detta, men han fick gå ändå.
A: Klarinettlektion. Spelkväll hemma med vännerna SB, NP och DY (sådan mor sådan son...). Det tik mycket bra och jag tror A var nöjd med kvällen.
H: Städning i kyrkan.

Lördag:
Packade upp TV-bänken och behandlade bänkskivan (den är i något kompositmaterial och skulle vaxas innan användning). Spelkväll, det blev Catan och Tantrix.
S: Innebandymatch.
A: Extra simträning.

Söndag:
Bytte den gamla tv-bänken (som bara är två månader) mot den nya. Det blev mycket bra! Tog en sväng till återvinningsstationen och slängde en massa bröte. Hann med en promenad runt tjärnen under S's träning, skönt att kunna passa på då solen skiner. Det har varit kallt ett par dagar, och det ser ut som om det kommer att hålla i sig, så vi passar på att frosta av frysen i garaget.
S: Innebandyträning.
A: Konfirmationsträff.

Florida dag 16, 2017-02-25

Sista dagen i Orlando. Stannade på resorten och tog det lugnt, gjorde läxor, läste, slappade, badade och packade. Såg en alligator i dammen utanför.

Alligator i dammen.
Blommande Hibiscus på väg till poolen.

lördag, februari 24, 2018

Florida dag 15, 2017-02-24

Idag tog vi nästa Disney Park - Epcot.


Denna park låg lite närmare och det var inte lika mycket folk. Började i Future World East med Test Track (6) en slags simulerad testbana frö Chevrolet. Mycket spännande design och bilar att titta på medan vi köade, och efter attraktion. Testbanan som sådan var häftig!

TransAm från Chevrolet!
 Sedan gick vi till Mission Space (4), den häftigaste simulatorn jag testat! Den simulerade en rymdfärd till Mars och man blev tilldelad en befattning: pilot, navigatör, tekniker och kapten, och alla hade de uppdra att utföra under färden. Funderar på hur de kunde simulera starten... alla dessa G-krafter! Det var nära att vi inte testade denna "svåra" simulator, utan var nära att välja en "enklare" variant, för det var så många varningsskyltar om trånga utrymmen och åksjuka innan man klev ombord, men jag är glad att vi körde! Så häftig!

Sedan fortsatte vi till World Showcase. Det är en slags "utställning" där man visar upp typiska miljöer  och kulturella aspekter från de olika länderna som finns representerade, personalen t.o.m pratar "rätt" språk! Började i Mexico där vi köpte glass, eller rättare sagt, jag och A köpte choklad-doppad frusen banan. Vid det här laget började mitt humör svikta, dels var jag lite stressad över att de två första aktiviteterna tagit ganska mycket tid i anspråk, dels var det lite för varmt för min smak.

Fortsatte till Norge där vi såg en stav-kyrka, det var även här vi upptäckte att personalen kunde språket i "landet" de jobbade.


Efter Norge hamnade vi i Kina med deras vackra hus, sedan kom vi till Italien vi Tyskland.

Kina 
Tyskland
I Italien kom vi på att det nog var nog mer än läge att äta, men det var stört omöjligt att ense om vad vi skulle äta. Så vi fortsatte, passerade Amerika och kom till Japan, där allt balade ur. Till slut kunde vi enas om att äta i Mexiko (Nachos), så det vara bara att knata tillbaks, och efter en lång stund fick vi då äntligen något i magen!

Mätta och belåtna bestämde vi oss för att fortsätta turen moturs mot Japan för att hinna se allt, men när vi kommit en bit (ungefär vid 27) såg vi en båt som gick över sjön, så den tog vi till Marocko.
Gick tillbaks till Japan, nu med lite gladare miner. De hade en hel del Pokémon till killarnas stora glädje (min inget till Nintendo).

Bild tagen vid (27) mot entren.
Tempel i Japan.
Gick till Marocko, med all sin mosaik, magdans-kläder och Alladin-lampor m.m. Fortsatte till Frankrike med vin, mode och parfymer, och naturligtvis en kopia av Eiffeltornet.

Vy mot Frankrike, med Eiffeltornet i bakgrunden.
Nästa anhalt var England med fokus på Mary Poppins och pub-kulturen.

Sista anhalten var Canada, tyvärr utan de ridande poliserna.

Canadensisk natur.
När vi gått varvet rund fortsatte vi till Future World West och Soarin' (13), en simulator där man åkte hang-glider runt jorden. Även denna simulator var mycket bra gjord (förutom att vi satt i den nedersta "gondolen" och såg de andras fötter dinglandes över oss...).

Walt Disney alltid närvarande, här genom en scen ur "Fantasia.
Sedan gick vi till det stora klotet (1), som är Epcots symbol där Space Ship Earth finns. H ville kolla upp vad detta var för något, för det var Siemens som sponsrade, men den var stängd. H tyckte de sa att den stängt för dagen, medan jag tyckte de sa "for the moment", så vi frågade en annan anställd som vi sprang på, och då visade det sig att den precis hade öppnat igen, så vi kom in ganska fort, eftersom det i princip ute var någon kö alls.

Space Ship Earth handlade om utvecklingen på jorden och i slutet var det en fiktiv framtidsfilm med oss som åkte i huvudrollen (jag åkte med A, så det var vi två som hamnade i "vår" film), också en kul grej!

Gick tillbaks till Italien och tog en riktig kopp kaffe och glass i väntan på det avslutande fyrverkeriet/ljusshowen. Även den var fantastisk och i bakgrunden såg man fyrverkeriet på Magic Kingdom. En (till slut) mycket bra dag i en mycket trevlig park!

Italy by night!

fredag, februari 23, 2018

Florida dag 14, 2017-02-23

Började dagen med att se en alligator i dammen utanför.

Idag var det Disney World och Magic Kingdom som stod på agendan.

Välkommen till Walt Disney World!
Välkommen till Magic Kingdom!

När vi parkerat bilen tog vi en båt över en sjö till själva parken och huvudentrén.

Båten som tog oss från parkeringen till själva parken.

Vi gick huvudgatan upp och vek av åt höger mot Tomorrowland.

Huvudgatan med det välkända Disney-slottet i bakgrunden.
Disney-slottet!
Åkte en People Mover (74) som bl.a. passerade Space Mountain (bergbana som går i mörker) och andra aktiviteter i Tomorrowland. Gick vidare till Speedway (71) där alla gossarna körde var sin bil, jag åkte med A.

Speedway-bilarna.
Gick vidare till Fantasyland där vi i princip bara gick igenom och vidare till Liberty Square.Fortsatte vidare till Adventureland och Frontierland. Killarna åkte Splash Montaion (26), men blev inte lika blöta som på Universal Studios här om dagen. Sedan åkte vi Big Thunder Mountain Railroad (28) följt av Haunted Mansion (37).

Hounted Manison.
Detalj från Haunted Manison.

Efter det tog vi en tur med Liberty Square Riverboat (36). Innan dess hade vi även hunnit med Pirates of the Caribbean (19).

Liberty Square Riverboat.
Detalj från River Square Riverboat.
När vi satte oss en stund för att kolla läget (ungefär vid 34) försvann min mobiltelefon. Vi letade, både på riktigt och via "Hitta min iPhone". men den var väck. Låste telefonen och försökte spärra SIM-kortet, men det gick inte. Gick till en guest-service (i vid 2) och tänkte göra en anmälan. De hade inte fått in någon telefon och bad mig återkomma samt att jag fick numret till hittegodsavdelningen. Gick tillbaks till stället där telefonen försvann, och på S's inrådan frågade jag en kille som stod i något slags stånd om han hade fått in någon telefon - och det hade han - min telefon!!! Trodde knappt det var sant. Vad är oddset för det? Slutet gott allting gott.

Fortsatte Adventureland och jag och gossarna tog en Jungle Crusier (17). Gick tillbaks till Tomorrowland och tog en tur i Buzz Lightyear's Space Renger Spin (76) för att avsluts besöket med en tur i Seven Dwarfs Mine Train (58). Såg delar av det stora fyrverkeriet innan vi tog oss tillbaks mot bilen, denna gång med Momorail.

Disney-slottet i kvälls-belysning

torsdag, februari 22, 2018

Florida dag 13, 2017-02-22

Tog en hemma dag med läxläsning och lite pool-bad (trots regn). Måste säga att läx-läsande tarvat mer jobb än jag trodde. Hade en förhoppning om att det skulle gå lite lättare än hemma, när resan var belöningen för det extra skolarbetet, men nejdå, lika mycket tjat och bråk som vanligt. Det fanns stunder då jag funderade på om det var värt det...

Tog rester till lunch. Till middag köpte vi hämt-mat från en restaurang som hette Bahama Breeze, där vi beställde en ribs, en pasta med skaldjur och en grillad kyckling med söt-potatis-mos, allt var jätte gott!

Vi har ju, som jag redan nämnt i tidigare inlägg, en stor damm utanför fönstret och i den kan man se alligatorer (om man har tur) samt en massa fåglar. Idag såg vi även skymten av ett djur som nyss passerat vägen, men kan omöjligt säga vad det var. Min först tanke var utter, men den hade för långa ben för det.

Avslutningsvis kan jag konstatera att när det regnar här, regnar det rejält!

Regnet det bara öser ner...
Del av en regnbåge.

onsdag, februari 21, 2018

Florida dag 12, 2017-02-21

Idag stod Universal på schemat. Tog bilen dit, det blev en liten omväg då H valt fel slut-destination på GPS'en. Kom fram till slut i alla fall och började med att besöka Universal Studios.

Karta över Universal Studios
Följde huvudgatan en liten bit, vek av åt höger, gick förbi en Transformer-modell (4), passerade en Marylin Monroe show (26), stannade och tittade på en Blues Brother show (7). Gick vidare till Diagon Alley (Diagongränden från Harry Potter). Gick omkring i Diagongränden ett tag och tittade på/i alla affärer, köpte glass, såg draken på Gringotts Bank spruta eld m.m. m.m. Tog sedan Hogwarts Expressen (8) till Hogsmeade (som låg i den andra Universal parken som hette Islands of Adventure).
Karta över Islands of adventure

Gick omkring i Hogsmeade en stund, köpte chokladgrodor med samlarbild (känd från Harry Potter filmerna) samt en klubba i form av en fjäderpenna. Åkte en bergbana som hette Harry Potter and the Forbidden Journey (13), en mycket bra kombination av bergbana och simulator.

Välkommen till Hogsmeade!
Hogwarts!
På väg till Dumbledore...
Gick vidare och åkte en attraktion som hette Skull Island: Region of King (8), en "buss-tur" på King Kong's ö. Inte mycket att ha i förhållande till kö-tiden.

Åt lunch på Thunder Falls Terrace(K), BBQ spare ribs var mycket gott och man fick en hel grillad majskolv till, mums!

Fortsatte sedan ner till Toon Lagune där killarna blev mer än blöta genom att först åka Dudley Do-Right's Ripsaw Falls (7, typ Flumeride på Liseberg, fast man blev mycket blötare) och sedan Popeye & Bluto's Bilge-Rat Burges (6, som Lisebergs Kållerado fast alla blev jätte blöta). Under första åkturen använde de regn ponchos vi fått ärva av en annan besökare, men på andra åkturen var det bara H som använde sin poncho. Det gick att vrida ur killarnas tröjor... De var så blöta så jag offrade $5 för att de skulle kunna torka sig i ett "tork-skåp", men det hjälpte inte så mycket. Pratade svenska med en amerikansk tjej i kön till torken, hon skulle till Sverige och läsa svenska! Världen är allt bra liten.

Popeye & Bluto's Bilge-Rat Burges.
Vi fortsatte i alla fall genom Marvel Super Hero Island, vidare genom Seuss Landning och vidare in i The Lost Continent där vi gjorde äventyret Poseidons' Fury (21). Naturligtvis blev S utsedd till "Assistentens" assistent, men det gick mycket bra, trots att han var "from Sweden".

Kom tillbaks till Hogsmeade (The Wizarding world of Harry Potter), gick runt där en stund till, köpte Beer Butter (smakade som någon smaklös läsk med vaniljglass på toppen). Tog Hogwarts Express tillbaks till Diagongränd och Universal Studios.

Fortsatte runt parken via World Expo, Springfield: Home of the Simpsons och KidZone. Hamnade mitt i en Mardi Gras-parad och vi lyckades fånga/plocka 42 halsband i olika färger som kastades från paradvagnarna. Sedan tog vi oss till bilen och åkte hem.

tisdag, februari 20, 2018

Florida dag 11, 2017-02-20

Drog öster ut mot Kennedy Space Center. Detta var det jag sett fram emot allra mest, det som för mig skulle bli en av de mest intressanta (och bästa?) dagarna på semestern. Det blev inte alls som jag tänkt mig för att A gick och tjurade halva dagen över ett missat TV-program och S gick och klagade över att han hade ont i ögonen för att vi tittade på för många (informations)filmer (säger han som glor på skärmar dagarna i ända). Kan ju säga att lusten att ta med dem på ytterligare resor var ganska låg just där och då, de kan ju sitta hemma och glo på sina skärmar istället!

Välkomna till NASA!
För övrigt var det mycket intressant att få se alla dessa rymdfarkoster och filmer om dem. Har till och med rört en sten från månen! Mest tagen blev jag av iMax-filmen från ISS (rymdstationen) om vår planet och hr vi förstör den. Har även sett alligatorer och en örn i ett örnbo!

I alla fall, vi började med se lite olika raketer och tittade på en film om astronauterna. I kön till filmen pratade vi med ett gäng amerikanska pensionärer. De hörde att vi var svenskar och började prata med oss för de skulle åka till Sverige senare i år. De bodde på en resort vid Disney World där de skulle stanna i totalt tre(!) veckor.

Raket-kyrkogård.
Rymddräkt.
Sedan tog vi en busstur genom området (45 min guidning) och hamnade på Apollo/Saturn V center. Där var vi en bra stund. Där fanns en fullskalig modell av Saturn V (raket), rymddräkter som använts på månen, månstenar m.m. Såg en film om en av månlandningarna.

Rymdraketfraktare!
Månbil.
Här inne bygger man raketer.
Har varit på månen!
Landningskapsel.
Tog bussen tillbaks till Visitors Complex. Såg en film och en utställning om rymdfärjan Atlantis. På utställningen fick man bland annat en nära titt på det riktiga rymdskeppet Atlantis (som hängde ner från taket) samt en massa annat.

Gick vidare till iMax filmen om ISS, och sedan stängde dom, så vi hann inte så mycket mer. Vi var där mycket längre än vi trodde från början. På vägen hem åkte vi förbi en ganska rejäl bilolycka. Och jag har sett två flygande flamingos idag!

måndag, februari 19, 2018

Florida dag 10, 2017-02-19

Idag har vi ägnat oss åt poolhäng, men lite läxor fick det allt bli först. Jag satt mest i skuggan och läste, killarna var mest i poolen, H växlade däremellan. S träffade en ny kompis, stockholmare, som han hängde med (nästan på gränsen till för-mycket). Vi tog till och med och köpte lunch från pool-baren. På kvällen däremot åkte vi iväg till en italiensk restaurang, den var ok, men inte mer. När vi kom tillbaks till lägenheten tog jag och H en promenad runt området. H har sett en alligator i dammen nedanför lägenheten, och jag tror jag såg en bälta när vi åkte hem från restaurangen.

Pool-baren!
Vattendjur!

söndag, februari 18, 2018

v. 7

Läst: Härryda Posten, Ny teknik

Tittat på: På spåret, Mello, Shetland, Så ska det låta.

Lyssnat på: Radio Paradise.


Veckan som gick:

Sportlov!

Måndag:
Blir så besviken på sönerna när det bara är skärmar som gäller 24/7. A hade ett uppdrag idag: att hämta sin dator som han glömt på skolan. Blev det gjort? Nä. När jag kom hem från jobbet så var köksbänkarna fulla med utspridd disk (inte så att de använt sig av många saker, nej, nej, men man ställer allt en och en, så det ser ut som om allt i skåpen står på bänken), morgonens smutstvätt låg kvar i sovrummen osv. Jag menar, hur svårt kan det vara att komma ihåg saker som ska göras varje dag?
För övrigt har det snöat blötsnö på tvären idag, typiskt Göteborgskt!
S: Sportlovsläger för slagverkare, därefter lunch hos mormor.
A: Innebandyträning.

Tisdag:
Fettisdagen. Ingen tur med bussar idag, missade två stycken med 1 min marginal, den första för att jag var 1 min sen, den andra för att den avgick 1 min för tidigt. Kvällen har ägnats åt snöskottning (snö från taket) samt dammsugning.
S: Sportlovsläger för slagverkare. Simträning.
A: Klippning hos frisör, första besöket någonsin! Simträning.

Onsdag:
Alla hjärtans dag.
S: Sportlovsläger för slagverkare, därefter lunch hos mormor.
A: Bio - Black Panther (sverige-premiär!), med klasskompisarna SB och DY samt en kompis till DY, med efterföljande McDonalds besök.

Torsdag:
Vi var tre tappra själar på jobbet idag (av 11 på vår avdelning). Lite många vita lögner här hemma för närvarande för min smak.
S: Innebandyträning

Fredag:
Vi skulle bara varit två på jobbet idag, men en av Stockholms-kollegorna dök upp, så vi blev tre även idag. Känner mig trött.
S, A, H: besök på badhuset.

Lördag:
Lite shopping fick det bli idag, fyndade bl.a. ett par nya vinterkängor (då de gamla tagit slut...), först var det sänkta med 40%, sedan när jag betalade så visade det sig att det var ytterligare 20% rabatt på reapriset. Mello på kvällen, tycker årets upplaga är den sämsta på länge, både låtar och programmet som sådant.
A: Innebandyträning.

Söndag:
Ibland undrar jag vad jag gör på det här dårhuset?!?
S: Innebandymatch. Simträning.
A: Simträning.
H: Klippning.

Florida dag 9, 2017-02-18

Så var det då dags att lämna Cape Coral. Susanne och Carl-Ingemar Perstad hann dyka upp innan vi kom iväg.

Tog väg 17 norr ut, sedan via väg 570 till I4 mot Orlando.

Det var helt annan natur och städerna kändes mer Texas-lika, inte för att jag varit där, utan mer en känsla jag fått från TV och filmer. Såg flera apelsinodlingar. Lunch på McDonalds (kommer antagligen vara rätt less på hamburgare när vi kommer hem...).

Apelsinodling.
Kom fram till Quest World Resort nästan 1 h för tidigt, men vårt boende var redan klart, så det var bara att checka in. Boendet här är en lägenhet med två sovrum med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Det fanns totalt 3 TV-apparater i lägenheten, till killarnas stora lycka, en i vardagsrummet och en i varje sovrum. Det fanns även en balkong med utsikt över en damm/sjö. Vid vattnet stod en varnings-skylt om att det i alla vattendrag i Florida finns alligatorer och och ormar...

Vårt boende, vår lägenhet låg på 3:e våningen längst till vänster.
Master bedroom.
Kök och vardagsrum.
Balkong med utsikt över dammen.
Varningsskylt!
På resorten fanns även ett stort fint pool-område som vi testade. Varm skön pool och ännu varmare bubbel-pool. Jag och H åkte bort till Walmart och handlade, en gigantisk affär med hur många kunder som helst. Fick köpt det vi behövde i alla fall.

Pool-området.
Har hört daska, annars mest amerikaner och en del spansktalande gäster (amerikaner eller mexikaner?). Och som vanligt på våra resor är det kasst WiFi, måste sitta ute på balkongen för att få kontakt...