tisdag, december 26, 2017

v. 51

Tidning: Mer smak, Kollega, Turist, Hemma i HSB, Arbetsliv, Häst & Ryttare, Friluftsliv, Lokalpressen Härryda, Härryda Posten.

Tittat på: Adventskalendern (avsnitt 17-24), Scorpion (säsong 3, avsnitt 10), Asterix och olympiaden, Bingolotto - uppersittarkväll, Kalle Anka och hans vänner.

Lyssnat på: Julrelaterad musik.


Veckan som gick:

Måndag:
Trött och lättrörd...
S: Slagverkavslutning. S spelade några låtar med Koola Kaggar. Generellt mycket duktiga elever och trevligt som alltid!

Tisdag:
Konstföreningens vinterdragning, vann varken konstverk eller närvaropris. Lite shopping inför julen på kvällen.
A: Avslutning med innebandyn på Laserdome.

Onsdag:
På jobbat var det julbord till lunch, på eftermiddagen hade vi traditionsenlig julgröt med gruppen. Tyvärr hade köket missat en hel del... Lite mer jul-förberedelse under kvällen. Och äntligen fick jag beställt mus-fällor från Anticimex, nu ska de bort (från vinden)!
A: Skolutflykt - Den stora poängjakten (inne i Göteborg).

Torsdag:
Sista arbetsdagen innan jul-ledigheten. Lunchade med kollegan M samt fixade några(!) paket till de kommande julklappsspelen.
S: Tandläkaren. Fick beröm för att han borstade så bra utan hjälp.
Skolavslutning för S och A.
Oroar mig för A's bedömningar.

Fredag:
Ledig! Massa fix inför julen, högg och tog in granen, fixa det sista av julklapparna samt handla det sista av maten.

Lördag:
Fortsatt fixande inför dagen J - Julafton. Gjorde skinkan, knäck (med och utan mandel) och ischoklad (med och utan kokos). Klädde granen och julpyntade, slog in julklappar, allt medan H städade. Och så var den dagen slut.

Söndag:
4:a advent och Julafton. Firade hemma hos oss med mamma. Lung och skön dag. Några morgonpaket. Tomtegröt till lunch. Mormor kom. Fika framför Kalle. Sedan julklappar och killarna verkade nöjda. Julbord med alldeles för mycket mat som vanligt. Julklappsspel. Sedan var det natten.

måndag, december 18, 2017

v. 50

Bok: -

Tidning: Lokalpressen Härryda, Härryda-Posten, Ny Teknik.

Tittat på: Adventskalendern (avsnitt 11-16).

Lyssnat på: Musikhjälpen 2017.


Veckan som gick:

Måndag:
Snön ligger kvar och det har kommit mer nu under kvällen. Höll på att missa bussen i morse för S hellre sitter och tittar på paddan än att göra sig iordning. Jobb-kören spelade in en julhälsning till en del av den Tyska organisationens julfest. Julkonsert med A's orkester OMG, som lät riktigt bra, och jag måste erkänna att det var skönt att de yngre orkestrarna inte var med... Tog en fika hos mormor efter konserten. Fix inför Lucia på kvällen.
S: Slagverksensamble.
A: Julkonsert med Old Grandma's (OGM). OGM spelade även en låt tillsammans med HUB (Härryda Ungdoms Blåsorkester). Kul, bra och trevligt!

Tisdag:
Snö och kallt.
A: Simträning, sista för terminen.

Onsdag:
Lucia. Var på jobbet nästan 2 h tidigare än vanligt för att komma i tid till jobb-körens luciatåg. Alltid lika kul att vara med och uppskattat av kollegorna! Och idag kom regnet... Höll på att inte hinna hem i tid till S's luciatåg för att bussarna var så sena (och kommer och går som de vill känns det som), tur att man har snälla kollegor.
S: Lussetåg på skolan för skolan på förmiddagen samt för familjen på kvällen. De var jätteduktiga, och S spelade congas till en låt, vilket han inte hade avslöjat i förväg.

Torsdag:
Kurs, sista PEP-tillfället. Det har varit helt hopplöst att åka bussen hem den senaste tiden. Bussarna går med kvarts-trafik, men när 16:39 bussen är ca 30 min sen, 16:54 bussen ca 15 min sen och den 17:08 bussen några minuter sen, så resulterar det i att det kommer tre bussar i princip samtidigt, men hemresan tar ändå 1 h i stället för 25 min...
S: Innebandyträning.
H: Jobbar för mycket...

Fredag:
Service på Volvon. Tillbringade kvällen på Jul på Liseberg. Tittade på vackret, åt mat, fikade och köpte lite jul-tillbehör såsom torkat renkött, renkorv, polkagrisar och marsipan.
S: Teater med skolan: En julsaga - en spökhistoria i juletid.
A: Klarinettlektion, sista för terminen.

Lördag:
Konfirmationsträff för föräldrar, blir nog bra det här. Spelkväll hos G, C sjuk, men vi andra testade Dixit. Det blev även några omgångar Yatzy.
S: Innebandymatch.
A: Första konfirmationsträffen. Flera som A kände ska vara med i samma grupp.

Söndag:
3:a advent. Åkte iväg en sväng på eftermiddagen och fick påbörjat julklappsinköpen. Ägnade resten av kvällen till julkort.
S: Innebandyträning.
A: Innebandymatch. Mycket bra spel av killarna och en välförtjänt seger!

måndag, december 11, 2017

v. 49

Bok: -

Tidning: Lokalpressen Härryda, Härryda-Posten, Ny Teknik.

Tittat på: Adventskalendern (avsnitt 4-10), Scorpion (säsong 3, avsnitt 6-9), På spåret, Hitlåtens historia - Shoreline.

Lyssnat på: P4 Bjällerklang (webkanal).


Veckan som gick:

Måndag:
Har kommit fram till att jag skulle behöva vara totalt 6 personer till. 3 behövs på jobbet (en till varje arbetsområde jag har), två behövs för att rodda läxläsningen (en till varje barn) och så en som är mig själv.
S: Slagverkslektion, han fick inte gå på ensamblen för han har struntat i att läsa på inför provet på onsdag.
A: Orkester. Förkyld, så vi hoppade innebandyträningen. Gissa vem som blev arg som ett bi då han fick plugga engelska verb istället för att spela och kolla på YouTube?

Tisdag:
Möten, möten, möten som alla ger mig mer att göra, känns som om det aldrig ska ta slut. Sjöng med jobb-kören på "våra" pensionärers julbord, alltid lika kul att se gamla kolegor! Tyvärr hinner man inte prata så mycket med dem...
S: Har läst på till provet riktigt bra.
A: Ingen simning på grund av förkylningen.
H: Julfest med jobbet.

Onsdag:
Fick hjälp av chefen att rangordna mina arbetsuppgifter, och nu känns det mycket bättre!
S: Gick ut och sålde lotter för innebandyklubben, sålde bra!
A: Fick spel i morse för han fick äta upp en knapp halv macka som ramlat på köksgolvet. Hittade den halva mackan  mycket mer på hans rum senare på kvällen... ingen glad mamma som gick och lade sig.

Torsdag:
Julfest med jobbet på Svenska Mässans kongresshall. Trevligt och gott, men så fascinerad över hur vuxna människor beter sig. Så tacksam över kollegan A som fixar mitt hår!
A: Nobelfest på skolan, stilig kille som gick dit i farfars bröllops frack!
H: Julfest med jobbet.

Fredag:
Först jobb sedan lugn hemma kväll.
A: Klarinettlektion.

Lördag:
Passade på att åka till Frölundatorg under S's träning, misslyckades dock att uträtta det jag hade tänkt.  3-års kalas för lilla N, A och S kusinbarn.
S: Simträning.
A: Ingen träning pga förkylning.

Söndag:
2:a advent. Lite hemma fix. Åkte till Ikea och spontan shoppade en TV bänk, eftersom den vi beställt inte kommer förrän i Februari och den tillfälliga lösningen inte funkar över jul. Fick även köpt en ny papperskorg åt A och en ny dörrmatta.Har snöat till och från idag. Det har snöat så jag fick skotta hos oss medan H fick skotta hos grannen.
S: Innebandymatch.
A: Varken match eller träning pga förkylning.

söndag, december 03, 2017

v. 48

Bok: -

Tidning: Villa & Fritid, Villa tidningen, Mer smak, Härryda Posten, Ny Teknik.

Tittat på: Scorpion (säsong 3, avsnitt 1-5), Doobido, Adventskalendern (avsnitt 1-3), Grotesco - Föräldramötet, Mr Bean.

Lyssnat på: I miss the '90s (iTunes spellista), Saga, Chicago.


Veckan som gick:

Måndag:
Stressad och trött, får inte gjort det jag ska på jobbet, suck. Skönt att det är Fabrikören-rep (kören på jobbet) på måndagar.
S: Skolutflykt till Göteborg. Slagverkslektion och -ensemble.
A: Orkester.
H: Fixade pys-punkan på Volvon, vi hade tydligen fått en spik i däcket (tur att det inte var i foten). Beställde ny TV-bänk.

Tisdag:
Lite shopping på lunchen, fick bl.a. köpt Faktum-kalendern. Började adventspynta genom att sätta upp vinter/jul gardinerna. Lite läxläsning har vi hunnit med också. Och så började det snöa igen.
A: Simträning. Mycket fusk och halvsanningar för närvarande, både i stort och smått.

Onsdag:
Kurs hela dagen. Jag har den senaste tiden haft för mycket att göra på jobbet, och nu har någon dessutom väckte en sovande björn, så nu börjar det bli alldeles för mycket, suck. Föräldramöte för A's Innebandylag, informativt och bra!
S: Var hos tandställnings-tandläkaren och det resulterade i att han inte behöver använda den mer just nu. Dels har resultatet blivit mycket bättre än förväntat, dels har han så många tappade och lösa tänder så det börjar bli svårt. Tandläkaren hade helst sett av tandställningen fasades ut, men nu blev det abrupt.
A: Hur ska jag få honom att förstå att när man säga att han kan bli bättre inte är samma sak som att han är dålig? Hur ska jag få honom att förstå vad jag menar med att göra läxan och att det faktiskt kan kosta kraft och energi att lära sig något.
H: Sur och grinig, ältar alldeles för mycket.

Torsdag:
Åkte på jobb konferens på Thorskogs slott, vilken julkänsla. Konferensdagen var bra med lagom blandning  information och grupparbete. Fick ett fint rum i ett annex en bit bort från slottet. Trevlig middag på kvällen som inleddes med tve-kamp: musik quiz samt dart.
S: Innebandyträning. Fick ett erbjudande från sim-klubben om att börja simma i Träningsgrupp 4 istället för teknikskola/ungdoms crawl som han egentligen skulle fortsatt med, vi svarade att han var intresserad och han fick plats!

Thorskogs slott
Julmysigt på Thorskogs slott.

Fredag:
Dag två med jobb konferens på Thorskogs slott. Fortsatt bra konferens med lagom mix. Åt lunch ute med lerduveskytte som aktivitet. Lyckades pricka 2 av 4 lerduvor. Fick satt fram några av adventsstakarna och -stjärnorna.
S: Hade besök av kompisen SDB med lillebror O när jag kom hem.
A: Klarinettlektion.

Utomhus-lunch på Thorskogs marker.

Lördag:
Suttit med killarna och deras läxor. Fick fram resten av adventspyntet. En shoppingtur till Frölunda torg för att få tag på stjärngosseutstyrsel till S. Tittade på lite kläder till mig, men hittade inget jag ville ha.
S: Simträning - klädsim och livräddning samt innebandymatch. Killarna spelade jätte bra, men tyvärr gick bollen inte deras väg så det blev en uddamålsförlust 1-2, det var ju dessutom kommunderby, så det var lite surt.

Söndag:
1:a advent. Julbord på Hällsnäs med familjen samt mormor och farmor. Mycket gott och trevligt. Även idag har jag lagt en hel del tid på killarnas läxor.
S: Innebandyträning. Julfika hos klasskompisen T.

Supermånen sedd från Hällsnäs terass..