måndag, juli 31, 2017

v. 30

Bok: Tronstriden av Jens B Nordström avslutad.

Tidning: -

Tittat på: Scorpion (säsong 2, avsnitt 8-22).

Lyssnat på: P4, Melodikrysset, Sommarvärd - Per Gessle och Lisa Ekdahl.

Gillar: Att bara få vara.

Ogillar: Brödernas syskon-rivalitet, den kommer att ta knäcken på mig.

Längtar efter: Lugn och ro.

Behov: En icke curlade pappa?

S: Långsint.

A: Ser inte konsekvenserna av sitt handlande.

Aktiviteter under veckan:
Måndag: Sista semesterveckan. H jobbar.

Tisdag: Spelade Monopol med A och S, jag vann! Hittade ytterligare ett getingbo som vi fick bukt med, och eventuellt finns det ytterligare ett...

Onsdag: Takfirman var här och målade (om) taket, skönt att äntligen få tillbaks en färg mer lik den ursprungliga färgen igen (mer info finns här och här). De konfirmerade även det tredje getingboet... Var en sväng hos mamma för att säga hej till moster I.

Torsdag: Spelade Nya Finans med pojkarna, det hela urartade så till den milda grad att A skickade ett hat-sms till sin bror. Vet inte hut vi ska komma ur denna syskon rivalitet.

Fredag: Sista dagen på semestern. Jag kände mig ganska låg efter gårdagens händelse... Mamma var här en kort sväng och beundrade taket. Var en sväng i stan och kollade in el-cyklar. Verkar som om jag får börja om från början igen...

Lördag: HJ pysslade med hustvätt, jag städade kylskåpet. Dagens Håkan Hellström konsert på Ullevi hördes, vilket gårdagens inte gjorde. Väder och vind spelar verkligen roll för om ljudet från Ullevi-konserterna hörs här eller inte.

Söndag: Lite shopping. H tvättade nästan klart huset, bara en liten takutbyggnad kvar. Jag röjde klart i klädkammaren.

måndag, juli 24, 2017

v. 29

Bok: Revan i tyget av Eva Holmquist, har äntligen påbörjat Tronstriden av Jens B Nordström.

Tidning: Ingenjören, Shape.

Tittat på: Morden i Midsomer (2 avsnitt), Scorpion (säsong 2, avsnitt 1-7), Ghostbusters.

Lyssnat på: -

Gillar: Borta bra men hemma bäst.

Ogillar: Språkförbistringar och gräsallergi.

Längtar efter: Lugn.

Behov: Egentid.

S: Högljudd och skärmberoende.

A: Humörssvängande och skärmberoende.

Aktiviteter under veckan:
Måndag: Berlin. Sightseeing med hop-on-hop-off-buss. Mycket intressant att titta på.

Tisdag: Berlin. Tyckte vi fick sett allt vi ville se under gårdagens bussturer, så vi tillbringade dagen på Berlin Zoo.

Onsdag: Lämnade Berlin och körde till Rostock där vi tog färjan över till Trelleborg. Hade hytt på båten, vilket var skönt då överfarten tog 6 h. Väl i Trelleborg fortsatte vi norrut och vidare hemmåt.

Torsdag: Packade upp. A's klasskompis SS kom hit. Tog årets premiärdopp i Södra Långevattnet, det var riktigt skönt. Glass på Lejonet & Björnen.

Fredag: Tvätt och shopping.

Lördag: H fortsatte tvätta huset. A hängde med klasskompisen SB. Tog bort ett getingbo. Mormor här en sväng. Lite fix i trädgården. Grillade på kvällen.

Söndag: Mer hustvätt för H. Rensade rabatter. Äventyrsgolf vid Stensjön på kvällen.

v. 28

Bok: -

Tidning: -

Tittat på: En massa innebandymatcher!

Lyssnat på: Hejar-ramsor!

Gillar: När det blir bättre än jag trodde.

Ogillar: När jag inte förstår och inte blir förstådd.

Längtar efter: Att bröderna ska sluta bråka och slåss!

Behov: Fungerande nyckelkort!

S: Så svår med maten!

A: Har gjort sina livs innebandymatcher! Har aldrig sett honom spela så bra. Fick även sin livs första utvisning, 2 min för felaktigt byte.

Aktiviteter under veckan:
Måndag: Båtresan Trelleborg - Rostock gick fint över ett lugnt hav. Bilresan Rostock - Prag gick bra, Tjeckien är vackert, speciellt precis efter gränsen från Tyskland. Kom fram till hotellet i Prag samtidigt som killarna i laget skulle ta sig till träningen. Vi har med tre lag i turneringen Prague Games, så totalt är vi 130 spelare, tränare, föräldrar och syskon.

Tisdag: Första dagen för Prague Games, gruppspel. Första matchen förlust 5-3, andra matchen förlust 5-8. På kvällen följde jag med ett gäng andra föräldrar till centrala delarna av Prag för att turista lite.

Onsdag: Dagen började med sista gruppspelsmatchen som slutade med vinst 0-7! Detta gjorde att laget kom trea i sin grupp och gick vidare till 1/64-final, som killarna vann med 7-1. På kvällen tog (delar av) A's lag + föräldrar och syskon en sväng i Prag för att se sig lite omkring.

Torsdag: Dagen började tidigt med 1/32-final som laget vann med 0-6. Vidare till 1/16-final som tyvärr blev en förlust med 5-4, vilket gjorde att killarna hamnade i B-slutspel om 17:e plats. 1/8-finalen om 17:e plats vann killarna med 2-5, och dagens sista match slutade med vinst 4-1 i 1/4-finalen om 17:e platsen. 4 matcher på en dag, killarna gav järnet och det gav utdelning!

Fredag: Finaldag. Semifinal om 17:e platsen, vilket tyvärr blev en förlust med 2-9. Men vilken insats, jag är så stolt! Tycker samtliga lag har gjort en jätte bra insats:
Lag R: Nådde semifinal i slutspelet om 17:e plats (spelade totalt 9 matcher)
Lag V: Nådde 1/8-final i slutspel om 17:e plats (spelade totalt 6 matcher)
Lag S: Blev 3:a totalt (spelade totalt 7 matcher)
Totalt deltog 48 lag i gruppen!
När turneringen var över lämnade vi Prag och Tjeckien och körde till Tropical Islands, Europas största äventyrsbad, som ligger starx söder om Berlin.

Lördag: Tropical Islands - bad, lek och mat hela dagen! Luften inomhus håller ca 28 grader (ute var det ca 23 grader och mestadels mulet), vattnet i poolerna ligger mellan 28 - 32 grader.

Söndag: Ytterligare en dag på Tropical Island, lyckades bränna mig trots att jag satt under ett parasoll och det var ganska mycket moln. På eftermiddagen sa vi tack och hej till bad och drog vidare in till Berlin.

torsdag, juli 20, 2017

v. 27

Bok: Tronstriden av Jens B Nordström ligger fortfarande och väntar.

Tidning: Lokalpressen Sommar.

Tittat på: Morden i Midsomer (2 avsnitt).

Lyssnat på: Radio, mest P4 och Radio Paradise.

Gillar: Lagom

Ogillar: Ångest

Längtar efter: Balans

Behov: Ångest-kontroll

S: Retsticka.

A: Växlar ständigt mellan stor och liten.

Aktiviteter under veckan:
Måndag: Ena bilen på service. Klippning för mig och S. A på innebandyträning inför Prague Games.

Tisdag: Andra bilen på service. A på innebandyträning inför Prague Games. S på Film/dator/bad-kväll med övernattning hos SDB. Klippte häcken.

Onsdag: Tog pojkarna och deras mormor till Gunnebo för fika och lite kultur. Kick off på Innebandy Kungen inför Prague Games. Middag på McDonalds och växling av pengar. Cyklade till Syster-yster med lite produkter. Blev kvar en bra stund och fick både rosé och parmesanchips.

Torsdag: Och där slog ångesten till! A på innebandyträning inför Prague Games.

Fredag: Urnsättning av H's faster G.

Lördag: Tvätt och packning.

Söndag: Fortsatte packa. A tog spelarbussen mot Prag och Prague Games via Rödby-Putgarden, vi andra tog bilen till Trelleborg för att ta nattfärja till Rostock för vidare färd mot Prag.