måndag, augusti 31, 2015

Augusti 2015

Även om temperaturen i början av augusti var mer sommar än någonsin det här året, så är augusti ändå en höstmånad i min värld, mycket beroende på skolstarten. Och starter har det varit mycket av.

V. 32
A's innebandyn som drog igång för säsongen med två pass fys och löpning, vilket kommer att fortsätta 3 gånger per vecka fram till mitten av september. Fotbollen hade träningsuppehåll pga cupen de varit på helgen innan.
S's fotbollsträning drog även den igång efter sommaruppehållet.
Jag hade fullt upp på jobbet och arbetade över en del, men eftersom H fortfarande hade semester hade jag inte allt för dåligt samvete. Han och pojkarna var iväg till Marstrand och Carlstens-fästning, badpalatset i Lerum och andra dagsutflykter.

V. 33
Fritids och jobb för hela familjen. Fotbollsträning för både A och S, fys och löpning för A med innebandyn.
Jag skulle egentligen börjat rida igen, men en ömmande höft satte stopp för det.
Veckoslutet tillbringades i Ronneby tillsammans med min mamma och Systeryster och hennes familj. Vi skulle fira mammas 70 års dag! När vi kom fram på fredagen gick vi till Ronneby Brunnsbad, ett äventyrsbad. Solen sken från en klarblå himmel så det var ett bra ställe att vara på. Checkad in på vandrarhemmet med hotellstandard där vi skulle bo och beställde indisk mat som vi åt i det gemensamma köket.
På lördagen, födelsedagen, åkte vi först ut till Karö utan för Ronneby för lite havsbad och titt på gamla hus från 1800-talet. Husen såg man tyvärr inte så mycket av. Det var ett power meet i parken där hotellet låg, så det fanns många fina bilar att titta på. På eftermiddagen spelade barnen minigolf. Sedan började födelsedagsfirandet lite mer officiellt, vi hade vi picknick med skumpa och efter det gick vi på restaurang.
Söndagen åkte vi i princip bara hem. En lyckad weekend!

V. 34
Innebandyn och fotbollen körde på enligt plan. Skolstart på onsdagen och simskola/träning på lördagen. Simningen började egentligen förra veckan, men då var vi ju inte hemma.
Kom i väg till stallet och min första ridlektion på ca 10 mån. Gissa om jag fick träningsvärk? Sedan passade jag ju även på att simma under killarnas simning. Min kropp fick nog en chock skulle jag tro efter att knappt ha rört sig på så lång tid.
A hade innebandy kick off med sånginspelning, luftgevärsskytte, materialvård, grillning och bad.

V. 35
Aktiviteterna löper på enligt schema och denna vecka lägger vi till A's klarinettlektion samt att fotbollens seriematcher kom igång. H passade på att smita till Helsingfors och lämna mig ensam...
Helgen har gått i fotbollens tecken. På lördagen var det cup för A's lag. De hade med två lag i cupen, och båda lagen gjorde en strålande insats och hamnade i A-slutspel. A's lag spelade oavgjort i sin åttondelsmatch, och eftersom en måste vinna blev det straffarna som fick avgöra. Det tog totalt 22 (!) straffar innan vinnare kunde koras, och det var tyvärr motståndarna. Vilken rysare det var! Det andra laget gick vidare både till kvarts-, semi- och final, där de tyvärr förlorade. Vilka kämpar killar! Jag är så imponerad!
På söndagen åkte S på bowlingkalas medan jag och A drog iväg till Norra skärgården för en match i fotbollsserien. Tyvärr var det stort manfall i A's lag, de var bara 5 st, men tack och lov hade ett av de andra lagen spelat precis innan, så några av dem var justa och stannade kvar och spelade en match till. Inte illa med tanke på att de flesta även varit med på lördagen. Vilket gott gäng det är!

V. 36
Denna vecka lägger vi till orkester för A och slagverkslektioner för S. Vet inte riktigt hur vi ska få ihop kalendern denna höst???

söndag, augusti 30, 2015

In real life - IRL

Hade ju tänkt att jag skulle skriva mer korta inlägg och använda fler bilder, men jag har blivit rätt så anti mot att människor i allmänhet upplever sitt liv genom en kameralins istället för att vara här och nu och uppleva det man är med om. Nej, allt ska filmas/fotas och delas i sociala medier.

Det har även varit en del skriverier om att folk i allmänhet filmar olyckor och insatser från räddningstjänsten i stället för att hjälpa till.

Allt detta har gjort mig negativ till att filma/fota allt i tid och otid. Jag har istället njutit av att titta på och uppleva solnedgångar och månuppgångar i stället för att föreviga dem (som för övrigt oftast inte återger en bråkdel av den verkliga upplevelsen), jag har varit en aktiv förälder på diverse matcher och utflykter, utan att ha en kameralins mellan mig och händelsen i fråga. Detsamma gäller naturupplevelser.

Visst kan jag även jag ta kort/filma med kamera eller mobil, dels för att minnas, dels för att jag är intresserad av fotografering, men inte allt alltid!

Upplever man verkligen konserten när man står och filmar, missar man inte något när man inte är här och nu med alla sinnen? Detsamma med matcher och tävlingar. Och vackra natur scenarier, men lägger vi för mycket energi på att föreviga dem istället för att uppleva och njuta av dem?

Eller är det en bekräftelse fråga? Titta här på allt jag upplevt och varit med om! Är det en DVD med filmen om mitt liv man ska ha med till Sankte Per i framtiden?

Själv skriver jag dagboksanteckningar och hoppas att det ska framkalla bilder i mitt huvud i framtiden.

söndag, augusti 02, 2015

En semestervecka i Juli

Så var semestern slut för denna gång.

Så hur tillbringades då sista semester veckan?

  • Veckan började med att jag och S var och klippte oss.
  • Vi har grejat lite i trädgården. H har sågat ner några träd, jag har skördat potatis.
Egen odlad potatis!
  • Vi har spelat äventyrsgolf.
  • Det har varit åskskurar med inslag av hagel (tisdagen), jordskalv (onsdagen) och blå- och supermåne (fredagen).
  • A åkte iväg till Helsingborg på fotbollscup, Eskilscupen, torsdag till söndag.
    På lördagen när vi satt och löste melodikrysset så sa de på nyheterna att det varit en mindre explosion i Helsingborg. Det var inte kul att sitta hemma med sonen i Helsingborg och höra orden "explosion" och "Helsingborg" i samma mening. Efter lite luskande visade det sig att det var i Billesholm, ca 2 mil öster om Helsingborg explosionen skett, och det var en bil, samt några fönsterrutor som skadats.
    Jag och H åkte ner på söndagen för att kolla slutspelet, tyvärr kom de inte längre än till 8:dels slutspel, men de hamnade i B-slutspelsgruppen! Bra jobbat!
Pepping innan matchen!
Lagets mål i 8:dels finalen!
  • Vi som inte var på väg till cupen tog en sväng till Liseberg på torsdagskvällen. Det var så himla mycket folk, så S åkte bara Lisebergsbanan, Jukebox och Radiobilarna. Däremot vann vi 1:a vinst på Chipshjulet (2 x 200 g chips) och stjärnvinst på Dajmhjulet (2 kg Dajm).
  • Middag hos farmor på fredagen. Mormor var också medbjuden.