söndag, juli 26, 2015

Party

Igår var vi på cocktailparty. Det var en kombinerad inflyttnings/25-års fest. Inte ofta nuförtiden som man blir bjuden på 25-års fest som varken är släkt- eller jobbrelaterad. Kul, trevligt och gott, både drinkar, plockmat, snacks och godis.

Annars är det mest höst, tycker jag. Till och med jag som har ont av värme, tycker att detta är i kallaste laget, till och med för kallt för att få kallas sommar!

tisdag, juli 21, 2015

Gårdagens citat:

"Mamma, om jag hade haft en längre näsa hade jag liknat Vargen, för han har också tänderna på utsidan"

Sagt av S då han låg och läste Bamse innan han skulle somna.

Bad...

... har det inte blivit mycket av denna sommar. Trots en vecka nära havet så har det bara blivit ett dopp hittills, och det var i en av sjöarna nära där vi bor, för förra veckan räckte det att doppa tårna i vattnet för att inse att det inte ens var någon ide att byta om till baddräkt ens en gång, och när lufttemperaturen ligger kring 17 grader är ju det inte direkt någon orsak för att gå ner i vattnet och svalka av sig...

söndag, juli 19, 2015

Gullholmsbaden

Har tillbringat en vecka på Gullholmsbaden som ligger på Härmanö utanför Orust. Har bara tagit det lugnt, promenerat i den vackra Bohuslänska naturen, spelt minigolf, tagit båtturer, ätit glass, läst och ägnat kvällarna åt Harry Potter. Vädret har varit bra i mitt tycke: knappa 20 grader och växlande molnighet, något blåsigt dock.

Utsikten från ett litet cafe vi hittade där vi stannade till och tog dricka/glass.
Ankare längs med vägen till/från cafet.
Räksmörgåsen jag åt sista kvällen då vi lyxade till det och gick på restaurang. 
Vy norrut.
Lotsutkik.
Båten som ingick i stugan.
Stugan.
Köket.
Vardagsrum/allrum. Trappan går upp till sovloftet.
Fyr på västsidan. 
Misstänker att detta är någon form av orkidé, en Skogsnyckel kanske?
Solnedgång.

torsdag, juli 09, 2015

Torsdag

Även om det är semester så behöver man städa, det verkar inte som om dammråttorna har lyckats få till semester i sitt kollektivavtal...

Att städa är tråkigt tycker jag, men det känns bra när det är klart! Tog någon halvvariant på städnivån:
dammsög alla golv, alla mattor, nästan alla lister, alla tavelramar (tror jag), alla fönsterbräden (utom den i klädkammaren) samt de flesta av hyllplanen (men jag flyttade inte på allt...).

Sen lite disk och en tvätt på det, så nu tycker jag nog att det räcker med hushållsgöromål för min del för idag. Och det första jag gjorde idag var att klippa A, han var liiite långhårig... Det lustiga är att han ser ett par år äldre ut när han får kortare hår (eller om han ser ett par år yngre ut när han är långhårig?). Och så har jag planterat ut två krukor med gräslök.

H har inte kommit undan han heller. Han har jobbat, fixat mobilbatteri till sin mor och nu klipper han gräsmattan, hoppas han hinner klart innan regnet kommer, himlen ser oroväckande mörk ut...

...

Det kom bara några droppar, så nu är det mesta av gräsmattorna klippta!

Och Team SCA kommer att fortsätta segla under hösten, de ska vara med i några tävlingar! Jippi!!! Team SCA to continue to sail into the autumn!

onsdag, juli 08, 2015

Nostalgi-tripp

Idag tog jag med mig mina två pojkarna och deras mormor och åkte till Mölndals stadsmuseum för att titta på deras utställning om 80-talet.

Vilken nostalgi-tripp! Där fanns allmän information om vad som hände i Sverige och världen varje år under 80-talet, det var möbler och kläder, pryttlar och saker, planscher och tidningar, spel och skivor, freestyles och Vic 64 och massa andra saker med hög igenkänningsfaktor - jag blev 12 år i början på 1980 och skulle strax fylla 23 när vi lämnade 1989.

Bild från Mölndals stadsmuseums hemsida.

måndag, juli 06, 2015

Volvo Ocean Race 2014/2015

Jag har följt Volvo Ocean Race (f.d. Whitbread Round The World Race) i många, många år. Är ju inte direkt seglings intresserad i vanliga fall, men just denna seglingstävling har alltid fascinerat mig.

Någon gång under 2012 blev vi på jobbet informerade om att min arbetsgivare skulle sponsra en båt i Volvo Ocean Race 2014/2015 med en helt kvinnlig besättning. Sedan dess har jag följt det magenta Team SCA och de övriga båtarnas team med större entusiasm än vanligt.

Det har varit så häftigt! Vi fick möjlighet att förhandstitta på TV-serien "No ordinary woman", vi har fått besök av teamet och har verkligen kunnat följa deras resa på när håll, jag fick möjlighet att vara med och välkomna teamet när det kom i mål i Göteborg och vi hade en unik möjlighet att följa In-port racet i Göteborg då SCA hyrt ett helt område bara för oss anställda. Det bästa var nog att jag fick möjlighet till en 45 min guidad visning av SCA's VO 65 (båten) under Stena Match Race på Marstrand.

Lite trist att det hela är över för denna gång...

Annie Lush, en av seglarna, på besök på kontoret 2015-05-21
Lego-kopia av båten, SCA paviljongen, Race Village Göteborg 2015-06-22
Båten vid målgången i Göteborg 2015-06-22
Besättningen går i land vid målgången i Göteborg 2015-06-22
Delar av Team SCA besöker kontoret 2015-06-25
Annie Lush, Abby Ehler, Sam Davis (skipper), Elodie Mettraux och Sophie Ciszek.
Starten In-port race, Göteborg, 2015-06-27
Målgång för SCA, In-port race, Göteborg, 2015-06-27
Båten vid kaj i Race Village, Göteborg, 2015-06-27
Interiör från SCA båten 2015-07-04
Gott om plats är det inte!
Exteriör från SCA båten 2015-07-04
Exteriör från SCA båten 2015-07-04
Exteriör från SCA båten 2015-07-04