torsdag, juni 19, 2014

Pass

Mitt pass har gått ut, det gick ute den 5 Juni, och pass är en bra-att-ha sak, alltså passade jag på att besöka polisen för att få ut ett nytt pass idag när jag ändå var ledig. Jag hade ställt in mig på att det kunde ta tid, men det tog inte ens 20 min. Snopet på ett positivt sätt. Passet är klart om 5 arbetsdagar, så jag får väl hoppas att det inte dyker upp någon akut tjänsteresa innan dess. Det har det ju i och för sig aldrig gjort hittills, och inte de senaste dagarna heller, trots avsaknaden av pass, men man vet ju aldrig, och med Jante bakom hörnet och lagen om alltings djävlighet så kan allting hända.

Vi passade även på att beställa nya EU-kort från försäkringskassan, också en bra-att-ha sak.

Efter besöket i polishuset passade jag på att handlade lite som vi inte fick tag på igår samt lite annat vi kommit på att vi behöver.

Rid-pass på kvällen. Perfekt rid-väder: soligt, svalt och lite vind. Och det var så kul! Inte lätt, men kul, och allt slit gav utdelning. Så nöjd och glad!

onsdag, juni 18, 2014

Fredag fast bara onsdag

Fick gjort en hel del på jobbet idag. Förutom det vanliga löpande arbetet så hade vi sommar avslutning då avdelningschefen bjöd på jordgubbar och glass samt att vi avtackade vår sommarjobbare som har gjort en kort men intensiv period hos oss. Idag var även sista dagen för min arbetsmässigt närmsta kollega som går på 7 månaders föräldraledighet, men han kommer tillbaks för ett gästspel och jobbar halvtid i september, vilket känns skönt.

Gick tidigt från jobbet för att A skulle hinna till sin match, det var borta match och samling redan klockan 17. Medan H tog pojkarna till matchen passade jag på att åka och storhandla inför helgen (S fick välja mellan pest eller kolera: att följa med mamma till affären eller pappa till matchen, han valde matchen). Fick köpt allt utom jordgubbar och då var jag på systemet, apoteket och Coop. Känns skönt att ha det avklarat, att kompletteringshandla några få varor i morgon och/eller på fredag gör mig inget.

Det var inte så farligt med folk heller. När jag kom farm till affärerna var det mycket bilar på parkeringen, men jag tror de flesta var på väg hemåt, för när jag var klar på systemet gick jag raka vägen fram till en tom kassa, på apoteket var det bara en i kön framför mig, och när jag betalt och gått ut drog de ner jalusiet och stängde. Inne på Coop fick jag tag i en scanner utan problem, och som sagt var, alla varor som stod på inköpslistan, förutom jordgubbarna då, fick jag tag på.

Nu stundar långhelg i och med att jag är ledig i morgon!

tisdag, juni 17, 2014

Uppdatering

6/6 Nationaldagen firades på en fotbollscup. Vädret var omväxlande, ömsom varmt ömsom kallt med lite regn-stänk där emellan. Och precis när sista matchen blåstes av öppnades himlen och det fullkomligt vräkte ner, men då var man ju ändå påväg hem, så det gjorde inte så mycket.

7/6 var vi på STCC som hade tävlingar på Göteborgs city arena. Första tävlingen vi såg (STCC heat 1) var lite trist eftersom nästan alla 27 varven kördes under gul-flagg på grund av två rejäla krockar. Det tog sin lilla tid att få undan "vraken".
Sista röjer innan banan är kör-klar igen.
Prins Carl-Philips bil stod i depåområdet.

Racet där efter (Clio cup) kördes nästan hela innan krocken kom, på näst sista varvet var det en bli som körde rätt in i skyddsräcket så att det knäcktes. Föraren fick åka ambulans från området (har ingen aning om hur det gick) samt att det tog ännu längre tid att fixa banan efter den smällen. De två återstående tävlingarna (STCC heat 2 och Carrera cup) fullföljdes utan några större incidenter, men 27 varv är ganska enformigt tycker jag, i alla fall när man ser såpass lite av banan. Tacka vet jag speedway, 3 varv och full koll på hela heatet.

På kvällen var vi hos systeryster och firade kusinernas födelsedagar.

10/6 Skolavslutning! A's klass programpunkt var jätte bra! Skulle kunna tro att det var en musikklass och inte en helt vanlig klass. De sjöng och spelade "Nu grönskar det", först den klassiska versionen, sen en liten rockigare del med egenskriven text. S's klass sjöng en sång på engelska trots att de bara gick ut 1:an. S såg verkligen ut att njuta av att stå på scen!

14/6 High Chaparrall. Resan var organiserad via mitt jobb med viss sponsring av personalstiftesen, så den var prisvärd och trevlig. Vädret var perfekt för den typen av utflykt, växlande molnighet och ca 18 grader.
S hjälper en nybyggare att bygga sitt hus.
Vi tog ånglok till Old Mexico för att äta, på vägen dit råkade vi ut för ett tågöverfall.
H och S tog även en diligens-tur.
Förutom det som det finns bildbevis på så tittade vi på bisonoxar, vaskade guld samt besökte Onkel Sam's hus och såg diverse shower och uppträdande. Och naturligtvis gick det inte att komma undan - två knallpulverpistoler inhandlades. Axels tivoli fanns på området så där blev det också ett besök. En lång dag, men vi var nöjda när vi kom hem.

15/6 H tog med sig pojkarna till Barnens flygdag på Säve, men jag stannade hemma och tog det lugnt.
Vacker kväll, kav lugnt.

söndag, juni 15, 2014

Tid

Jag trodde jag skulle få tillgång till mer tid när pojkarna blev större. Och visst har jag fått mer tid, men inte på det sätt som jag trodde. Det finns mer tid tillgänglig för att pojkarna blir mer och mer självgående, men den tiden ligger under tidig kväll. Min så kallade egentid under den senare delen av kvällen är fortfarande en bristvara eftersom pojkarna kommer i säng senare och senare.

Men vips är de så stora så att min tid blir min egen igen.

Idag har jag i alla fall fått tid till:
  • sovmorgon
  • tvättat 3 maskiner
  • vattnat blommorna inomhus och tomaterna utomhus
  • göra en sats flädersaft
  • sitta på altenen och bara vara
Inte illa när man sov bort halva dagen.

torsdag, juni 05, 2014

Färger

Försöker hitta en bakgrundsbild jag trivs med som speglar både mig, min personlighet och årstiden. Väderkvarnen och tulpanerna var fina, Keukenhof står på min lista "saker att göra innan jag dör", men färgerna på texten var lite svårläst, får se om denna funkar bättre.

När jag sitter där och scrollar genom bilderna inser jag hur många som inte är "jag". Visst, jag är lat, och delvis okunnig, och använder de färdiga mallarna som Blogger erbjuder, och visst finns det bilder jag tycker passar, men många av dem har just det problemet jag skrev ovan, att det är så svårlästa färger på texten, och det är inte alltid det bara funkar att göra färgen några nyanser mörkare eller byta till en mer lätt läst färg.

Idag har vi varit och uppvaktat en nybakad tandläkare, en kusin till pojkarna är nu klar med sin utbildning och har fått jobb och lägenhet. Mina små bustroll råkade stänga in sig i ett rum och kom inte ut. Det tog ganska lång tid innan jag upptäckte det och kunde släppa ut dem. Fråga mig inte hur de bar sig åt eller vad de tänkte, men dörrhandtagen låg på utsidan och de hade stängt dörren, inte lätt att komma ut då. Nåja, slutet gott, allting gott, men S blev nog lite skärrad...

Vädret 19:47 2014-06-05

tisdag, juni 03, 2014

Vart tar tiden vägen

Just nu går det för fort, alldeles för fort. Känns som om jag vänder blad på almanackan en gång i vekan istället för en gång i månaden.

Därför känns det som om jag postar inlägg här ganska ofta, fast det egentligen inte ens är ett inlägg i veckan. Men å andra sidan, det är ju inte så värst många som läser...

Att blogga utan läsare, undrar vad det är tecken på?

Har haft en och en halv VAB-dag (skolan ringde vid 12:30-tiden), samma barn, samma symptom som förra veckan, fast denna gång inget som lämnat kroppen. Om det inte händer något drastiskt under natten får han gå till skolan i morgon. Undrar om det är något elakt virus som spökar?

Borde egentligen gå och lägga mig, men eftersom A har så svårt att sova och springer på toaletten hela kvällarna (typ en gång i halvtimmen från klockan 21 till klockan 23) så har jag svårt att få gjort det jag behöver innan jag går och lägger mig, därför blir det oftast nattskift för mig. Att jag dessutom har mest ork och energi efter kl. 22 gör ju inte det hela lättare.

Hade planer att göra ett inlägg om det som blommar i trädgården just nu, men det som blommade då, jag tog korten blommar inte längre. Idag såg jag att till och med blåklinten snart blommat över. Och Lupinerna blommar för fullt, vad kommer att finnas kvar till skolavslutningarna och Midsommar?

Så här fint blommade det hos mamma/mormor på morsdag.